Arra készül a Wizz Air, hogy az idei nyári csúcsszezonban nagyjából annyi járata fog közlekedni, mint a pandémia előtti hasonló időszakban. Váradi József vezérigazgató azonban egyúttal arra figyelmeztet, hogy csak nagyon rövid távra tudnak előre tervezni.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozott az idei terveiről Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Elmondása szerint decemberben a 2019-es kapacitásnak alig 35 százalékát nyújtotta a társaság, a brit járványügyi intézkedések miatt januárban pedig akár 25 százalékra is csökkenhet a felkínált férőhelyek száma.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air hosszú távú növekedési stratégiája azonban változatlan, hangsúlyozta Váradi József, hozzátéve, hogy várakozásai szerint a korlátozásokat nyáron feloldják, így az idei nyári kapacitás nem sokkal marad majd el a 2019-eshez képest.

Erre nem minden légitársaság lesz képes – jegyezte meg, arra is figyelmeztetve, hogy a folyamatosan változó körülmények miatt nagyon rövid időre tudnak előre tervezni.

A Ryanair a honlapján publikált közleményben jelezte, hogy a március 31-én véget érő pénzügyi évére vonatkozó utasforgalmi előrejelzését újabb 5 millióval csökkentette, így az éves forgalom 30 millió alatt, a 26-30 milliós sávban lehet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Ryanair

A fapados cég arra szólította fel az ír kormányt, hogy pörgesse fel az állampolgárok beoltását, mert csak ez után van esély arra, hogy újranyissák a határokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ryanair nemcsak 75 darab további Boeing 737 MAX 200-as vásárlásáról állapodott meg, de a már megrendelt gépek leszállításának ütemezéséről is. Ennek megfelelően idén 30 példányra számíthat a típusváltozatból, az első példányok a brit belföldi útvonalakon állhatnak forgalomba.