A Wizz Air légitársaság az idén is forgalma növekedésére számít, a tervek szerint 2012-ben 12 millió utast szállítanak a 2011. évi 11 millió után – közölte Daniel de Carvalho, a társaság kommunikációs igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a repülőtéri adatokat összegző OAG-statisztika szerint 2011-ben Közép-Kelet-Európában mintegy 30 százalék piaci részesedéssel rendelkeznek, és ezzel a régió vezető diszkont légitársaságaként működnek.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Malév működésének megszűnésével átrendeződött a légiközlekedés piaca, és kihívás számukra, hogy a keletkezett űr egy részét betöltsék; egyebek között benyújtották pályázatukat a Malév repülési jogaira a kijevi, a tel-avivi és a moszkvai útvonalra.

Daniel de Carvalho tájékoztatása szerint 244 útvonalon járnak 28 országban. Tavaly Magyarországon 13 százalékos növekedést értek el, és 1,4 millió utast vittek.

Új weblappal és foglalási rendszerrel erősít a légitársaság

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air ma bemutatta megújult honlapját és foglalási rendszerét a wizzair.com-on. A wizzair.com 2004 márciusában indult, általa elsőként váltak elérhetővé a diszkont árú repülőjegyek Kelet-Közép-Európában, lehetővé téve a kedvező árú repülést többek közt magyarok milliói számára.

A Wizz Air most példátlan beruházással megújította honlapját és foglalási rendszerét, mely így a jövőben is képes lesz eleget tenni a növekvő igényeknek. Egy 50 szakemberből álló szakértői csapat fél éven át dolgozott az új wizzair.com megalkotásán, illetve kiképzett 150 repülőtéren és ügyfélszolgálaton dolgozó kollégát az új foglalási rendszer használatára.

A wizzair.com most gyorsabban és még inkább felhasználóbarát módon működik, és alkalmas új kiegészítő szolgáltatások biztosítására. Így a wizzair.com-on egy helyen megtalálható minden utazással kapcsolatos szolgáltatás. A megújult honlapon a Wizz Air alacsony árai már 18 nyelven elérhetők és a honlap a korábbinál sokkal több nyelven működtethető. A Wizz Air új foglalási rendszere naponta több ezer utas számára teszi lehetővé a tájékozódást és a foglalást.

“Nagy öröm számunkra, hogy elindult a Wizz Air új honlapja és foglalási rendszere. Alacsony árainknak köszönhetően a wizzair.com Kelet–Közép-Európa legnépszerűbb utazási honlapja. A várható kétszámjegyű növekedés miatt ideje volt korszerűsíteni a wizzair.com-ot. Új partnereket kérünk fel, hogy a legjobb kiegészítő szolgáltatásaikkal elégítsék ki vásárlóink utazással kapcsolatos igényeit, az új, gyorsabb foglalási rendszerünk pedig lehetővé teszi, hogy még több kedvező árú repülőjegyet kínáljunk. A Wizz Air ezúttal mond köszönetet annak az ötven millió utasnak, akik a wizzair.com-on foglaltak 2004 óta. A teljes Wizz csapat továbbra is keményen dolgozik majd, hogy a jövőben is a wizzair.com legyen Magyarország legjobb utazási honlapja,” – mondta Daniel De Carvalho, a Wizz Air Kommunikációs vezetője.

Forrás: MTI, Wizz Air

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!