Egy idős ittas férfi miatt kellett megszakítania az útját a Wizz Air csütörtöki, Budapest-Keflavík járatának, egyes információk szerint a férfi megpróbált a pilótafülkébe jutni – írta az Index a norvég Aftenbaldet.no oldal információira hivatkozva.

A magyar hírportál közlése szerint arról ellentmondó információk vannak, hogy pontosan mi történt, a norvég lap szerint a férfi megpróbált a pilótafülkébe jutni, a norvég hatóságok ugyanakkor ezt cáfolták.

A Flightradar24.com adatai szerint a W6 2427-es járatot a légitársaság HA-LVB lajstromú, vadonat új Airbus A321neója teljesítette, és nem sokkal a norvég partok elhagyása után visszafordult, majd Stavangerben landolt reggel 9.45-kor. A gép azóta már felszállt, és landolt is eredeti célállomásán.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A Wizz Air megkeresésünkre azt közölte, hogy a Keflavíkba tartó repülőgép fedélzetén egy utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett, a személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. A kapitány döntése értelmében a járat útját Stavangerben szakították meg. A landolás után a hatóságok a férfit őrizetbe vették, majd a gép másfél órás késéssel biztonságosan megérkezett eredeti célállomására.

Az Index szerint a férfi őrizetbe vétele után azt mondta a rendőröknek, hogy gyógyszert vett be, de az ezt követő eseményekre nem emlékszik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.