Japánban tavasszal a leggyönyörűbb, amikor kivirágoznak a cseresznyefák. Az egyetlen probléma az, hogy az esemény az ország különböző területein máskor következik be, és csak alig két hétig tart, ami megnehezíti az utazás szervezését. Ez az applikáció azonban segítségedre lehet!

A Japán Meteorológiai Társaság által létrehozott Sakura Navi (szakura = virágzó cseresznyefa) elnevezésű applikáció feltérképezi és előrejelzi a folyamatot a bimbózástól egészen a teljes virágzásig. Az alkalmazás egyik legnagyobb előnye az, hogy nem csak a legnépszerűbb helyszínekről ad információt, hanem az ország mintegy 1000 különböző pontját fedi le. Az alkalmazás helymeghatározása segít abban is, hogy a felhasználó megtalálhassa a hozzá legközelebb eső virágzó területet.

Idén az előrejelzések szerint a megszokottnál napokkal korábban kezdődik a cseresznyevirágzás. Legelőször az ország déli részén, Kocsiban várható, március közepén, míg a népszerű turistacélpontban, Kiotóban március 22-én jelentek meg az első rügyek és március 31-én éri el a csúcspontját a cseresznyevirágzás. Tokió egy nappal lesz lemaradva ettől, és a virágzás is rövidebb ideig fog tartani.

Azok számára, akik későbbi időpontra vásároltak repülőjegyet Japánba, az ország északi részére ajánlott utazni: Aomoriban április közepén, míg Szapporóban csak május elején várható a cseresznyevirágzás.

A hanami, azaz a cseresznyevirág-nézés olyan élmény, amely nagyon sok embernek a bakancslistáján szerepel. A rossz időzítés azonban könnyen áthúzhatja számításainkat, és ennek elkerülésében segítséget nyújt a Sakura Navi applikáció, amelyet letölthetünk Android és iOS operációs rendszerrel rendelkező készülékekre egyaránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az egész ország rózsaszínbe borul cseresznyevirágzás idején (forrás: Pexels)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!