Kigördült Hamburgban az Airbus összeszerelő hangárjából a Wizz Air első Airbus A321-es repülőgépe, mely a HA-LXA lajstromjelet kapja majd és a tervek szerint 2015. november második felében érkezik meg a légitársaság budapesti bázisára.

Hamburgban kapták lencsevégre

Az MSN 6848 gyártási számú repülőgép jelenleg még egy ideiglenes – D-AVXI – lajstromjelet és német felségjelzést visel és még vár a hajtóműveinek felszerelésére.

Fotó: XFW-Spotter via Flickr.com

Jóval többen utazhatnak majd a fedélzeten

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: xfw-spotter via Twitter | © AIRportal.hu

Fotó: xfw-spotter via Twitter

A Wizz Air 2013. októberében adta le első megrendeléseit a repülőgépgyár A320-családjának legnagyobb típusára az Airbus A321-re. A légitársaság a meglévő A320-as típusról szóló megrendeléseiből 26 példányt konvertált a keskenytörzsű család legnagyobb tagjára.

A légitársaság flottáját eddig teljes mértékben az Airbus A320-as típus alkotta, amely 180 utas befogadására képes. A bő hét méterrel hosszabb törzzsel rendelkező Airbus A321 maximális befogadóképessége – egy osztályos elrendezésben – 230 fő, amely így, járatonként akár ötven utassal nagyobb kapacitást jelent a légitársaság és az utazóközönség számára.

A Wizz Air A321-es seat map-je, melyen az utasok kiválaszthatják helyüket a repülőgép 230 ülőhelye egyikén. (Kép forrása: Wizz Air foglalási rendszer) | © AIRportal.hu

A Wizz Air A321-es seat map-je, melyen az utasok kiválaszthatják helyüket a repülőgép 230 ülőhelye egyikén.
(Kép forrása: Wizz Air foglalási rendszer)


A 2019-től érkező A321neo-kon még ennél is többen repülhetnek

A Wizz Air által idén júniusban megrendelt 110 darab új generációs A321neo változatok 2019-től kezdik el leváltani a korábban beszerzett repülőgépeket.

A Wizz A321neo repülőgépei a low-cost légitársaságoknak kedvező SpaceFlex kabin elrendezéssel érkeznek, ennek és a repülőgép újratervezett normál és vészkijáratainak köszönhetően ezek az új generációs gépek még több utast, összesen 239 főt szállíthatnak majd.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!