Az Aviation Safety Network légi balesetekkel foglalkozó szakportál szerint kemény leszállásban volt részük február 1-jén a Lion Air JT-361-es járatán utazóknak a Surabaya Juanda repülőtéren. A gépen utazók közül három ember szenvedett kisebb sérülést, őket a helyszínen ellátták.

A Balikpapanból felszálló Boeing 737-900 típusú, PK-LFH lajstromot viselő repülőgépben nem esett nagy kár, de a futóművek gumiabroncsait biztosan cserélni kell. A gépet teljes átvizsgálásnak vetik alá és a fekete dobozokat is eltávolították a baleset körülményeinek tisztázásához.

A surabayai repülőtér irányítói öt órával később újabb gép incidensét élhették át. A Jakartából érkező PK-GFW lajstromot viselő a Garuda Indonesia által üzemeltetett Boeing 737-800-as szintén kemény földet érés miatt szenvedett kisebb károkat, ezen a gépen is a gumiabroncsok károsodtak, valamint a bal hajtómű burkolata sérült.

A Garuda gépén 104 utas tartózkodott, ők mindannyian buszokkal távoztak a futópályán ragadt géptől, amit később állóhelyére vontattak.

Az incidensek után tüzetes vizsgálatnak vetették alá a futópályákat, törmelék után kutatva, ám a keresés megnyugtató eredménnyel zárult, ugyanis a le és felszálló gépek épségét kockáztató idegen tárgyat nem találtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az indonéz közlekedési hatóság emberei elkezdték az incidensek kivizsgálását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!