Felfedte kilétét az a 42 gépes Boeing 737 MAX-8 megrendelő, akinek foglalása ez eddig névtelenül volt feltüntetve az amerikai gyártó listáin. Az India Aviation 2014 légi szalonon azonban kiderült, hogy a SpiceJet légitársaság áll a mintegy 4.4 milliárd dolláros szerződés mögött.

Kiderült, hogy a SpiceJet indiai low-cost légitársaság áll a mögött a 42 gépes 737 MAX-8 megrendelés mögött, amelyhez eddig a Boeing listáin nem lehetett ügyfélnevet társítani. A SpiceJet a haidarábádi India Aviation idei szalonjára azonban véglegesítette szerződését és hivatalosan is bejelentette, a listaárakon számítva mintegy 4.4 milliárd dollár értékű gépbeszerzését.

A működését 1993-ban megkezdett indiai légitársaság flottája jelenleg is a 737-es gépcsalád típusaival működik, a Next Generation (NG) széria 37 darab 800-as és 6 darab 900ER variánsával, valamint a regionális útvonalakon 15 darab Bombardier Q400 áll még rendelkezésre a flottában.

SpiceJet 737 MAX-8 számítógépes látványterv. (Forrás: Boeing Company) | © AIRportal.hu

SpiceJet 737 MAX-8 számítógépes látványterv. (Forrás: Boeing Company)


A SpiceJet az indiai légitársaságok közül elsőként választotta a Boeing népszerű 737-es típusának legújabb generációs változatát, a jelenlegi NG 800-ason alapuló, továbbfejlesztett MAX-8-ast, amelynek prototípusa az amerikai repülőgépgyár tervei szerint 2016-ban teljesítheti első felszállását, és kezdheti meg berepülési programját, hogy 2017-től már a megrendelőkhöz kerülhessenek a vadonatúj gépek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A háromféle törzshossz kivitelben kínált MAX 737-es sikerét példázza, hogy a légitársaságok már most hatalmas bizalmat szavaztak a család számára – lévén, hogy a rendelési állomány már az 1800 darabot is meghaladta.

A SpiceJet 2018-tól készül flottájába venni a 737 MAX-8-as gépeit.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!