A Malév nyári menetrendje az óraátállítással egy időben, a hónap utolsó vasárnapján 2009. március 29-én lép életbe. A légitársaság három várossal, Szentpétervárral, Jászvásárral és Ammannal bővíti útvonalhálózatát és kilenc útvonalán sűríti járatait. Az idén is elérhetőek lesznek a nemzeti légifuvarozó gépeivel az olyan népszerű nyaralóhelyek, mint az andalúziai Malaga és az adriai Split.

Két új célállomással erősít a Malév Kelet-Európában

Szentpétervárra heti két járatot biztosít a Malév a nyári szezonban, a járat menetrendje egyaránt ideális a számos különleges látványosságot és kulturális programot kínáló városba utakat szervező irodák és egyéni utazók számára.

Jászvásár (Iasi) a Malév ötödik romániai célállomása az ország észak-keleti részén fekvő régióközpont, ahová a légitársaság május végéig öt, júniustól hetente hat napközbeni járatot fog üzemeltetni. A Malév az új vonalon elsősorban a romániai régió és Nyugat-Európa közötti átszálló, illetve olyan magyar business utasokra számít, akik üzleti célból látogatnak a gazdaságilag fejlődő térségbe. A Malév már jelenleg is kedvező piaci pozíciókkal rendelkezik a stratégiai fontosságú romániai piacon, ahol öt célállomásával vezető nemzetközi légitársasággént van jelen.

Amman a negyedik közel-keleti célállomás

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ammanba heti kétszer repülnek a magyar légicég B737NG repülőgépei. Jordánia fővárosával immáron négyre bővül a Malév közel-kelti célállomásainak száma. A térségbe közlekedő járatok utasainak jelentős része Budapesten keresztüli átszálló utas, ezért az ammani járat menetrendje is, a damaszkuszi, libanoni és tel aviv-i járatokéhoz hasonlóan, jól illeszkedik a légitársaság nyugat- és észak-európai menetrendi hullámához. Ammanba a oneworld-tag Royal Jordanian által üzemeltetett RJ-MA code-share járaton eddig is utazhattak a Malév utasai, június 2-tól viszont már csak a magyar légitársaság repülőgépei kötik össze a két fővárost, az új járaton szerepelni fog a jordán királyi légitársaság kódja is.

Járatsűrítések kilenc útvonalon

Kilenc útvonalán sűríti járatait a Malév a nyári menetrendtől kezdődően az előző évihez képest. Hamburgba és Rómába a napi egy helyett kétszer fognak repülni a légifuvarozó gépei, a római útvonalon a saját üzemeltetésű járatok mellett az Alitalia üzemeltette napi két járaton is szerepel a Malév kódja. Zágrábba heti hattal, a thesszaloniki és tiranai vonalakon heti hárommal nő a járatszám. Tel Avivba is bővít a Malév, heti két plusz járattal 14-re sűrítve azok számát, melyek kitűnő csatlakozást biztosítanak a Nyugat-Európába átszálló utasoknak. Bukaresti és helsinki vonalán is tovább erősít a magyar légitársaság, plusz két járatot állít be a román és plusz egyet a finn főváros felé, tovább növelve ezzel a már eddig is jelentős heti járatszámokat. A kedvelt fekete-tengeri nyaralóhely, Várna a heti plusz két járattal már a hét minden napján, szombaton és vasárnap kétszer is, közvetlenül elérhetővé válik Budapestről.

Mindezek mellett a Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest és Moszkva közötti járataikat. A „code-share” megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Seremetyevó repülőtérre fognak közlekedni. Az együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a két légifuvatozó utasai.

A Malév 34 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat a 2009-as nyári menetrendi időszakban. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!