Átvette első Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét a THAI Smile, amely a Thai Airways International regionális légitársaságaként kezdi meg üzemelését július első hetében – adta hírül mai közleményében az Airbus repülőgépgyár

A HS-TXA lajstromot viselő repülőgép átadására június 28-án került sor az Airbus gyár hamburgi üzemében. A 174 üléses Airbus A320-as IAE V2527-A5 típusú hajtóművekkel van szerelve. Az első A320-as átvétel nemcsak a Thai Smile számára mérföldkő, hanem az anyacég és az Airbus kapcsolatában is, mivel az európai repülőgépgyár most először szállít keskenytörzsű típusából a thaiföldi légitársaságnak.

A bangkoki székhelyű Thai Smile július 7-én, szombaton kezdi meg üzemelését. Az első célállomás a kínai Makaó lesz, ahová naponta fog közlekedni az A320-as, majd később a kapacitás bővülésével Krabi, Chiang Mai, Surat Thani és a népszerű turistaparadicsom Phuket is elérhetők lesznek.

Woranate Laprabang, a Thai Smile ügyvezető igazgatója nyilatkozatában kifejtette, hogy nagyon örülnek vadonatúj Airbus A320-as repülőgépüknek, amely kényelménél és megbízhatóságánál fogva kitűnően lesz alkalmazható abban a piaci résben, amely a low-cost és a hagyományos, “full service” légitársaságok között tátong. A Thai Smile ugyanis olyan szolgáltatásokkal várja utasait, amelyek mindkét modellben megtalálhatók.

A Thai Airways International regionális légitársasága összesen 11 darab Airbus A320-ast rendelt. A flotta várhatóan 2015 közepére válik teljessé. A teljes flotta több, mint a felének, 6 gépnek a finanszírozását az SMBC Aviaton Capital biztosítja. A fennmaradó 5 gép viszont közvetlen rendelése a Thai Smile-nak és azok már Sharkletekkel, az európai repülőgépgyár legújabb szárnyvégtechnológájával lesznek ellátva. A “cápauszonyok” a gyártó ígéretei szerint mintegy 3.5%-os üzemanyag megtakarításhoz segítik hozzá a repülőgépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A THAI az Airbus egyik legrégebbi ügyfele. Ugyan az A320-as most először jelenik meg a vállalatnál, de a flottában számos szélestörzsű típus megtalálható, így az A300-as, az A330-as, az A340-es kétféle típusváltozatban is, és a rövidesen szolgálatba álló A380-as Superjumbo is. A thaiföldi nemzeti légitársaságnak a legújabb generációs, kompozit anyagokból készülő, A350XWB-re is van rendelése.

Az első THAI Smile Airbus A320-ast június 28-án vette át a légitársaság (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!