Megjelentek az Inflight200 legújabb, a Malév Boeing 737-8Q8 típusait megörökítő modelljei, amelyekről részletes fotó-bemutató keretében számolunk be olvasóink számára. Elsőként a standard Malév festést viselő, HA-LOH lajstromú méretarányos kiadást mutatjuk be.


Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu


A modell hossza: 19.75cm, szárnyfesztávja: 17.15cm, magassága: 6.28cm.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


A törzsközép-rész a szárny feletti kettős vészkijárati ajtókkal, valamint a CFM56-7B27 típusú hajtóművekkel. A modell jól érzékelteti a típus relatív alacsony felépítményét. Ha a valóságban nincs is ilyen közel a hajtómű a talajhoz, nem véletlen, hogy az új MAX típuscsaládnál a nagyobb hajtómómű átmérő már orr-futó magasítást igényel.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu


Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu


Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu


Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu


Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu

A prémium kategóriás modelleket gyártó Inflight most először adott ki a gyűjtők körében legnépszerűbb 1:200 méretarányú Malév festést viselő repülőgépmodellt, méghozzá rögtön kétféle festésmintával.

A Next Generation típuscsaládba tartozó Boeing 737-800-as, amelyről szó van, a Malév szélestörzsű típusának, a Boeing 767-esnek 2008-ban történt forgalomból való kivonása óta a légitársaság zászlóshajója volt. A magyar légitársaság flottájában összesen 5 darab General Electric CFM56-7B26 típusú hajtóművel szerelt 737-800-as teljesített szolgálatot. A gépek mindegyike újonnan került a Malévhez, azok kimondottan a légitársaság igényei szerint készültek a Boeing gyártósorain. Az öt gépből három 180, míg a másik kettő 168 utas befogadására alkalmas fedélzettel rendelkezett.

Az Inflight200 a HA-LOH és a HA-LOU lajstromú 737-eseket vette gyártásba, és adta ki limitált példányszámban. A két modellből lajstromonként mindössze 168 darab került kereskedelmi forgalomba. A modellek a Zsótér László grafikus tervezte, az 1980-as évek végén bevezetett arculatot, illetőleg festésmintát viselik: LOH a hagyományos, míg LOU a különleges oneworld légiszövetségi formában. Egyébként a legelső Malév Boeing, amelyen megjelent a Zsótér-féle arculat egy 737-200-as volt, az 1988-ban Ferihegyre érkezett HA-LEC.

A Malév 2007-ben csatlakozott és vált a oneworld teljes jogú tagjává. Ezt követően (kissé megkésve) a szövetségesi kötelezettségét teljesítve a légitársaság 2011 májusában a HA-LOU lajstromú 737-800-asát nagyméretű, “member of oneworld MALÉV Hungarian Airlines” logóval láttatta el.

A fémből készült HA-LOH modell

Az Inflight ismérve, hogy kétféle méretarányban gyárt prémium minőségű, részletgazdag repülőgépmodelleket: 1:200, valamint a kisebb, de ugyancsak népszerű 1:500 méretarányban.

A fém öntvényből készült modellhez a gyártó minden dobozba mellékel egy bankkártya méretű tanúsító lapot, amelyen szerepel a gép típusa, a légitársaság, valamint a lajstromjel és az a szám, illetőleg mennyiség, ahány példányban a modell kiadásra került. A kártya hátoldalán pedig az Inflight200 felirat mellett egy szériaszám jelzi, hogy a tulajdonosnak hányadik modell jutott a birtokába.

A futókkal rendelkező modell állványozható is, azonban a gyártó – bár a modell minőségénél és korlátozott darabszámú megjelenésénél fogva igen drága – mégsem mellékel állványt a dobozba, azt külön kell megvásárolni feltéve, hogy igényt tart rá a tulajdonos. Az egyesek szerint kissé ormótlan, fekete színű gyártói állvány különlegessége, hogy a ráhelyezett repülőgép a mozgatható fejnek köszönhetően különböző pozíciókba állítható, azzal akár látványos repülési manővereket is imitálva.

A Boeing 737-800-as a Next Generation típuscsalád legkeresettebb változata. A típus első példányát 1998-ban adta át a Boeing a német Hapag-Llyod légitársaság számára. A Malév első, HA-LOC lajstromot viselő 737-800-asa 2003. március 5-én érkezett Ferihegyre. Az Inflight200 modelljén megörökített HA-LOH lajstromú gép egy évvel később, 2004. február 12-én csatlakozott a flottához.

A Malév flottájában minőségi változást hoztak a Next Generation 737-esek, amelynek -600/700-as változataival is rendelkezett a légitársaság. A vadonatúj gépek nemcsak korszerűbbek és gazdaságosabbak voltak elődeiknél, hanem az utasok is magasabb fokú kényelmet élvezhettek a bőrüléses NG-k fedélzetén. A 18 gépes flotta 2005 áprilisában vált teljessé, amellyel a Malév a kontinens legfiatalabb gépparkkal rendelkező légitársasága lett.

Az eddig gyártott 1:200 méretarányú Malév modellek közül az egyik, ha nem a legrészletgazdagabb kiadás lett az Inflight200-é. A hagyományos festést viselő Boeing 737-800-ast ez idáig mindössze kétféle változatban lehetett megvásárolni: elsőként a Herpa 1:500, majd a Wooster 1:200 méretarány változatban adta ki a HA-LOK lajstromú gépet. Utóbbi azonos méretű a most megjelent Inflight modellével, ugyanakkor anyagát tekintve nem fém, hanem műanyag, kevésbé részletgazdag és nem rendelkezik futóművekkel sem, tehát csak és kizárólag állványon kiállítható.

Amikor a magyar nemzeti légitársaság 2012. február 3-án, reggel 6 órakkor beszüntette működését a flotta túlnyomó része a ferihegyi betonon maradt. Az utolsó, utasokat szállító járatot, a 745-ös számú helsinkit, amely aznap még hazarepült, épp a HA-LOH lajstromú 737-es teljesítette, talán ezért is esett a gyártó választása erre a lajstromra.

A Lima-Oscar-Hotel 2004 februárjától 2012 februárjáig 8 éves szolgálatot teljesített a magyar nemzeti légitársaságnál. A repülőgépet még a csődbemenetel napján, február 3-án este visszarepülték a tulajdonoshoz, az ILFC lízingcég írországi bázisára, Shannonba. A kirepülő fekete sereg sorrendjében a harmadik 737-800-as volt, LOU és LOK után, amely 19:20-kor végleg elhagyta addigi budapesti bázisrepülőterét. Új üzemeltetője június óta az orosz Sibir Airlines S7, amelynél VP-BDH lajstrommal szolgál tovább.

A hírek szerint a modell iránt szerint igen nagy kereslet mutatkozik, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. A gyakorlott gyűjtők már a modell bejelentése óta izgalommal várták, hogy megjelenjen az Inflight első 1:200 méretarányú Malév kiadása.

Magyarországon két értékesítő forgalmazza a modellt, az egyik a repulogepmodell.hu, a másik pedig a pilotshop.hu webáruházak. Bevezetőnek szánt cikkünk alatt további képeket tartalmazó galériával folytatjuk a modell bemutatását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!