Interline megállapodást köt a LOT és az Egyesült Államok ötödik legnagyobb légitársasági csoportja, az Alaska Airlines Group, a szerződést az év második felében írhatják alá. A megállapodással a magyar utasokhoz is közelebb hozzák az Egyesült Államok nyugati partját.

Charles Breer, az Alaska Airlines partneri kapcsolatokért felelős vezetője Seattle-ben Adrian Kubicki LOT szóvivő jelenlétében beszélt arról lengyel és magyar újságíróknak, hogy a két cég kereskedelmi szövetséget alakít ki, amelynek értelmében egymás járataira jegyet értékesítenek és biztosítják a csatlakozásokat.

Breer azonban hangsúlyozta, hogy jelenleg az Alaska Airlinesnál a legfontosabb feladat a tavaly megvásárolt Virgin Americával való teljes egyesülés levezénylése. Amint ezzel végeztek, megkötik a szerződést a LOT-tal, ez várhatóan az év második felében történik meg.

Fotó: Alaska Airlines

A megállapodás részeként a LOT Egyesült Államokba irányuló járataira biztosítanak majd csatlakozásokat, így a májusban Budapestről induló New York-i és chicagói járatokra is. A járatok pontos listáját még nem véglegesítették.

Ezzel a magyar utasoknak is közelebb kerül az Alaska Airlines útvonalhálózata, amely elsősorban az Egyesült Államok nyugati partjára, a Karib-térségbe és Hawaii-ra terjed ki. Keresésénél a jegyárat a LOT áraként tüntetik majd fel a rendszerek, de New Yorkból az Alaska szállíthatja majd az utasokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kérdésre válaszolva Charles Breer közölte továbbá, hogy a Virgin Americával való egyesült után a márkanév várhatóan a jövő év elején szűnik meg, de a légitársaság szolgáltatásai közül az Alaska sok mindent átvesz majd.

Fotó: AIRportal.hu

Az 1932-ben alapított, seattle-i központtal üzemelő Alaska Airlines 118 célállomásra közeledik elsősorban a nyugati parton. Flottája gerincét a Boeing 737-esek adják, de a csoporton belül a Horizon Air és a Virgin America miatt Embraerek, Bombardier Q400-asok és Airbus A320-as gépek is vannak.