A norvég fapados cég költségcsökkentés céljából Írországban jegyeztetné be leendő Dreamliner típusú repülőgépeit. A légitársaság azért preferálja a Boeing 787-es gépeinek ír lajstromba vételét, mert így szeretné megkerülni a szigorú norvég törvényeket, melyek nem engedik, hogy a cég által üzemeltetni kívánt hosszútávú járatokon a hazainál olcsóbb, ázsiai légiutas-kísérőket alkalmazzanak – írja cikkében a CH Aviation hírportál.

A tervezett járatok listáján eddig biztosan szerepel New York JFK, valamint Bangkok Suvarnabhumi repülőtere. A társaság elmondása szerint, az idegen országban történő regisztrálással járó előnyök által sokkal olcsóbban, és gazdaságosabban tudnák üzemeltetni a járatokat.

A Norwegian a szakszervezeti tiltakozások ellenére hajthatatlan a Dreamlinerek az ír lajstromozásával kapcsolatban, bár hivatalos döntés még nem született. Az első gép várhatóan idén júniusban érkezik a céghez.

A norvég cégek a más országban bejegyzett repülőgépeket csak ideiglenesen üzemeltethetik a hatályos jogszabályok szerint és ha ezek a törvények nem változnak, akkor elképzelhető, hogy a Norwegian egész hosszútávú járatokat üzemeltető leányvállalatát Írországban kell majd bejegyezni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az LN-DRE lajstromjelű repülőgép festésterve. (Fotó: Norwegian)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!