Irkut MS-21 típusú keskenytörzsű utasszállító repülőgépek beszerzésére készül a Transaero Airlines. Oroszország második legnagyobb légitársasága a MAKS légi szalonon kötött megállapodást a VEB-Leasinggel hat darab MS-21 tartós bérletére.

A VEB-Leasing lesz a finanszírozója annak a 6 darab Irkut MS-21 típusú repülőgépnek, amelyeket a héten Moszkva mellett, a Zsukovszkij repülőtéren zajló MAKS légi szalonon foglalt le magának a Transaero Airlines.

A szerződést maga Olga Pleshakova, a Transaero Airlines vezérigazgatója, akit egyben nemrég Oroszország legbefolyásosabb üzletasszonyának is választottak írt alá.


Az Irkut 2015 nyarára tervezi az MS-21 prototípusnak szűzrepülését. A típusengedélyek megszerzése és velük a forgalomba bocsátás pedig várhatóan 2017-re teljesülhet. A Transaero Airlines számára gyártandó repülőgépek szállításaira a most kötött szerződés szerint 2020-2021-ben kerül sor.

Az Irkut MS-21 az orosz repülőgépgyártás új generációs kis-, és középhatótávú utasszállító típusa, amelyet a hazai piac számára a kiöregedett Tu-154-es, valamint Tu-204-es gépek leváltására terveznek, de az Irkut Corporation reményei szerint az MS-21-es az Airbus A320-as, valamint a Boeing 737-es gépcsaládok üzemeltetőinek körében is biztos vetélytársként léphet színre a megrendelésekért folytatott versenyben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!