Írországi leányvállalatot alapít a Scandinavian Airlines. Az ír légi üzemeltetői engedély (AOC) alatt működő cég londoni és spanyolországi bázisrepülőterekről repül majd – adta hírül közleményében a skandináv légitársaság.

A cég közleménye szerint a lépéstől azt várják, hogy hosszú távon biztosítsa a vállalat versenyképességét az európai légiközlekedési piacon, ahol a repülőjegyárak erős nyomás alatt vannak, ugyanakkor nő a kereslet a szabadidős utazások iránt.

A SAS célja, hogy az új légitársaság már a 2017/18-as téli menetrend kezdetétől megkezdhesse a működést.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a skandináv vállalatcsoportnak folytatnia kell a 2016-ban bejelentett stratégiai átalakítást és további költségcsökkentő intézkedéseket kell foganatosítania, hogy versenyképes legyen a szabadidős utazások növekvő piacán. Az új cég alapítása mellett is azért döntöttek, hogy ugyanolyan feltételekkel tudjanak beszállni a versenybe, mint a többi piaci résztvevő.

A légitársaság pontos információt nem közölt arról, hogy London melyik repülőterén lesz az új cég bázisa, ahogy arról sem, hogy Spanyolország mely városaiban, repülőterein tervezik a további központokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Londonban és Spanyolországban bázisolt repülőgépek küllemükben megegyeznek majd a SAS jelenlegi flottájában szolgáló géppel, az utasoknak változatlan szolgáltatási színvonalat kínálnak majd és a biztonság terén is ugyanazoknak a sztenderdeknek fognak megfelelni.

Az új leányvállalat kiegészíti majd a SAS meglévő szolgáltatásait, útvonalhálózatát, a cég jelentős része továbbra is skandináviai székhelyén működik tovább.

A cég közlése nem részletezte, hogy az új leányvállalat a kezdetekben hány repülőgéppel és útvonallal fog rendelkezni, de a közlemény utal arra, hogy a jövőben egyre több repülőgép és útvonal kerül az ír központú operációhoz.

A SAS első A320neo repülőgépe. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A SAS első A320neo repülőgépe. (Fotó: Airbus)