A DHL Global Forwarding, a Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága lett ismét a Red Bull Air Race Világbajnokság hivatalos logisztikai partnere.

A korábbi hároméves együttműködés után a DGF új megállapodást kötött a világ leggyorsabb repülősport sorozatrendezvényével, a közös munka már idén februárban indul. A globális versenysorozathoz a könnyűépítésű versenyrepülőgépek, tartalék alkatrészeik, üzemanyaguk és más versenyberendezések, így a televíziós- és műsorszóró eszközök szállítását is a Global Forwarding végzi. Három évnyi kihagyás után, a versenysorozat 2014-ben egy újabb évaddal tér vissza február 28-án, amelynek első állomása Abu Dhabi lesz.

A DHL Global Forwarding koordinálja és végzi a három kontinensen megrendezett nyolc verseny egész éves logisztikai feladatait. Az Egyesült Arab Emirátusok mellett a verseny állomásai közé tartozik Horvátország, Malajzia, Lengyelország, Nagy-Britannia, Kína, és két verseny erejéig az Amerikai Egyesült Államok. A DHL intelligens logisztikai megoldásaival támogatja a Red Bull Air Race szervezőit – beleértve a tengeri, légi, és közúti szállítmányozást – hogy a pontos, időbeli szállítás a leginkább környezetbarát módon történjen.

„Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy a Red Bull Air Race logisztikai partnerei lehetünk. A versenysorozat ugyanazokat az elemeket jeleníti meg – a sebesség, pontosság és magas szintű szakértelem -, amelyek a mi munkánkra is jellemzőek. Sportlogisztikai tapasztalataink lehetővé teszik, hogy a versenysorozatot még sikeresebbé tegyük” – mondta Roger Crook, DHL Global Forwarding ügyvezető igazgatója.

A Red Bull Air Race Világbajnokságon a világ legjobb versenypilótái mérkőznek meg, egy valódi motorsport verseny keretében, amely a sebesség, a pontosság és a tehetség hármasát ötvözi. A leggyorsabb, legfordulékonyabb és legkönnyebb versenyrepülőkkel a pilótáknak egy olyan alacsony versenypályán kell navigálniuk gépüket, amelyet 25 méter magas levegővel töltött oszlopok szegélyeznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!