Életet mentettek a repülőtéri mentők pénteken délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Egy idős francia utas a 2A terminál érkezési csarnokában lett rosszul.

Fotó: AMS | © AIRportal.hu

Fotó: AMS

A repülőtér egészségügyi szolgálatát, az Airport Medical Service-t (AMS) riasztották ahhoz a beteghez, aki pénteken délután, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának érkezési csarnokában rosszul lett és összeesett.

Az érkezési csarnokban dolgozó Hori Zone biztonsági cég munkatársai észlelték elsőként, hogy valaki rosszul lett és riasztották a megfelelő szolgálatokat. A mentők megérkezéséig felhelyezték a terminálban található félautomata defibrillátort.

Az AMS szakemberei kiérkezésüket követően a saját újraélesztő készülékükkel megkezdték az újraélesztést és szívmasszázst is alkalmaztak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a beteg állapota pár percet követően stabilizálódott, visszatért a légzése és a keringése is, a mentők kommunikálni is tudtak az utassal.

Ezt követően az AMS szakemberei a beteget a Terminál Parkoló területére szállították, majd átadták az ott leszálló mentőhelikopternek, akik a Honvéd kórházba vitték az idős férfit.

Az AMS repülőtéri mentőautója és az Magyar Légimentő Nonprofit Kft. mentőhelikoptere. (Fotó: AMS) | © AIRportal.hu

Az AMS repülőtéri mentőautója és az Magyar Légimentő Nonprofit Kft. mentőhelikoptere. (Fotó: AMS)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!