Péntektől ismét látogatható a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti és űrhajózási gyűjteménye a budapesti Petőfi Csarnok emeleti részén.

A kiállítás látogatói több mint ötven eredeti motoros és vitorlázó repülőgépet, valamint számos eredeti repülőgép-motort tekinthetnek meg, számítógépes repülés-szimulátorokat próbálhatnak ki, beülhetnek továbbá egy Rubik-féle Góbé vitorlázó repülőgép pilótafülkéjébe is, ahol virtuálisan élhetik át a vitorlázórepülés élményét – tájékoztatta az MTI-t pénteken a Közlekedési Múzeum.

A Petőfi Csarnokban látható a múzeum űrhajózási gyűjteménye is, amely eredeti műszerek, modellek, dokumentumok mellett olyan érdekességekkel is várja a látogatókat, mint Farkas Bertalan és Valerij Kubaszov parancsnoki egységének méretpontos másolata vagy a Marson évek óta működő Opportunity marsjáró szintén 1:1 arányú másolata.

Farkas Bertalan eredeti Szojuz leszállóegysége a Közlekedési Múzeum főépületében tekinthető meg, az űrhajózási kiállításban elhelyezett méretpontos másolatba azonban a látogatók be is ülhetnek, így megtudhatják, hogyan fért el az apró modulban két ember.

A repüléstörténeti és űrhajózási kiállítás előre láthatóan október közepéig tart nyitva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Samu Béla és Geönczy Pál SG-2 Kékmadár nevű repülőgépe:

Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu
Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!