A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as ismét tiszteletét fogja tenni az augusztus 27. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő MAKS Légiszalonon. Az esemény a hagyományokhoz híven a Zsukovszkij repülőtéren lesz megtartva.

Az Airbus a jelenlegi két tesztgép közül az MSN4 gyári számú példányt fogja elküldeni Moszkvába, ahol nemcsak a földön, de egy impresszív légibemutató keretein belül is megcsodálhatja a közönség.

Az A380-as múlt esztendei bemutatkozása rendkívül sikeres volt Oroszországban, és nagy megtiszteltetés, hogy újból elhozhatjuk ide, és megmutathatjuk az orosz nézőközönségnek, hogy mire is képes ez a repülőgép, mely egy kiváló nemzetközi együttműködés terméke, amiből nem utolsó sorban az orosz légiipar is alaposan kivette a részét. – hangsúlyozta ki Christopher Buckley, az Airbus igazgatóhelyettese.

Az Engine Alliance által gyártott GP7200-es hajtóművekkel szerelt repülőgépen az Airbus a legújabb fejlesztéseit vizsgálja, így ez az A380-as minden területen a legújabb csúcstechnológiával rendelkezik, melyek aztán később akár át is kerülhetnek a menetrendszerinti szolgálatot teljesítő példányokba is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!