Újra felveszi Bécset az útvonalhálózatába a Kuwait Airways. A kuvaiti légitársaság a nyári szezonban hetente háromszor fog megfordulni az osztrák fővárosban, flottájának keskenytörzsű Airbus típusait közlekedtetve.

A Kuwait Airways sharkletes Airbus A320-asa felszállás közben Toulouse-ban. (Fotó: Clément Alloing - a szerző engedélyével) | © AIRportal.hu

A Kuwait Airways sharkletes Airbus A320-asa felszállás közben Toulouse-ban. (Fotó: Clément Alloing – a szerző engedélyével)

Az airlineroute.net járatinformációs portál közlése szerint a Kuwait Airways július 21. és október 22. között tart fenn közvetlen összeköttetést Kuvait és Bécs között. A járat idén hetente háromszor, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként fog közlekedni.

Annak ellenére azonban, hogy a légitársaság az előző évi menetrendjéhez képest idén több járattal lesz jelen Bécsben nem széles-, hanem keskenytörzsű típust üzemeltet majd. Szemben a tavalyi szezon A340-300-asaival idén A320-200-asok fognak repülni.

A Kuwait Airways flottája jelenleg összesen 7 darab A320-ast számlál. Három idősebb, 1991/92-es évjáratú gép közül a másik négyet nemrég vették át újonnan, közvetlenül az Airbus gyártól. A legutóbbit e hét elején, március 2-án. Az új gépeket, amelyek szállításai tavaly decemberben kezdődtek már sharklet szárnyvéggel adja át az Airbus. Nagyon valószínű, hogy a légitársaság a bécsi járatra is ezeket szervezi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A menetrendet illetően a Kuwait Airways éjjel 01:20-kor indítja járatát Kuvaitból, amely kora reggel 06:05-kor érkezik Bécsbe. A visszajárat 10:40-kor száll fel és délután 17:00-kor van ismét az Öböl-menti országban.

Münchenbe A340-es, Frankfurtba A330-as repülhet

A típusváltást magyarázó tényező lehet, hogy a Kuwait Airways bejelentette, visszatér Münchenbe, ahová a tervek szerint július 16-tól indít közvetlen járatot. A bajor fővárosba pedig az A340-300-ast fogják üzemeltetni, ugyancsak hetente háromszor. A flottában összesen négy ilyen gép van, mindegyik 1995-ben került a Kuwait Airwayshez.

Tervben van továbbá egy frankfurti járat is, amely augusztusban indulna, Genfet is felfűzve az útvonalra. Ez azokkal az A330-200-as típusokkal lenne kiszolgálva, amelyekre a Kuwait Airways flottamegújító programja részeként 2013 februárjában 7 darab A320ceo mellett tartós bérleti szerződést kötött. A légitársaság közvetlenül az Airbus-szal állapodott meg öt darab A330-as bérletéről.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!