Az Airliner World az egyik legnagyobb polgári repüléssel foglalkozó magazin, melyet havonta ad ki az angol KeyPublishing kiadó és havi több tízezer példányban kerül nyomtatásba. Az Airliner World már hosszú ideje minden évben kiírja nemzetközi fotópályázatát, melynek témája a repülőgépek és légiipar. A spotterek és újságolvasók körében méltán elismert pályázaton több ízben arattak sikereket a Magyar repülőgépfotósok.

2009-ben, ahogy az AIRportal.hu is hírül adta, Bodorics Tamás (Bodi) képe nyerte a versenyt, majd 2010-ben „Ismét LHBP Spotter, Kovács Gábor (Dödi) nyerte az Airliner World fotópályázatát.”

Idén, 2012-ben a magazin márciusi számában publikálták a „Photograph of the Year 2011” verseny eredményét, melyben szintén megjelentek Magyar spotterek által készített képek!
Sajnos a dobogóról ezúttal lecsúsztunk, azonban a „kiemelt alkotások” között három hazai sikert is elkönyvelhetünk. Kolos-Lakatos Tamás (HA-KLS), az LHBP spotter csoport tagja által készített fénykép a Duna felett áthúzó Li-2-esről két oldalas méretben került nyomtatásba és nem csak díjat nyert, az e havi szám posztereként szerepel a magazinban.


A Gold Timer alapítvány HA-LIX (cn 18433209) lajstromjelű Li-2T repülőgépe a Duna felett 2011. Augusztus 20-án.

Bodorics Tamás (Bodi), szintén az LHBP spotter csoport tagja Dunakeszin készített éjszakai képével nyerte el a zsűri tetszését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


A Malév repülőklub HA-YHF (cn 1G224-13) lajstromjelű AN-2PF repülőgépe Dunakeszin.

Az újságban megjelent harmadik kép mellett szintén LHBP spotter csoportunk tagja, Kovács Gábor (Dödi) neve szerepel, azonban ez sajnálatos sajtóhiba, valójában a kép készítéséért Szabó Gábort illeti az elismerés.


A Malév HA-LOA (cn 28254/1283) lajstromjelű Boeing 737-700-as repülőgépe egy éjszakai leszállás során.

A teljesség kedvéért álljon itt az első három helyezett is, megérdemlik:


Balról jobbra az első három helyezett: 1. Rainer Bexten, 2. Steven Marquez, 3. Mirek Zagórski

Gratulálunk srácok! Külön öröm, hogy mind a három képen Magyar vonatkozású repülőgép szerepel!
…és sok sikert jövőre is!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!