A ma már hagyományos tavaszi önkéntes szemétszedési esemény keretében ismét megtisztultak a spotterek által látogatott ferihegyi fotós helyek. Az AIRportal.hu idén is csatlakozott a TeSzedd kampányhoz, azonban az esős idő miatt a két héttel ezelőtti akciót el kellet halasztani, így az most került megrendezésre.

“Mivel az időjárás meghiúsította, hogy a TeSzedd akción részt tudjunk venni, ezért az idén is a szemétszedés mellé állt Budapest Airport Zrt. vállalta, hogy biztosítja a szükséges kesztyűket, zsákokat, és gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról, így ezúton is köszönjük a segítségüket” – mondta el Mészáros Balázs, az akció szervezője.

A szemétszedés résztvevői a megtisztult Cargodomb előtt. (Fotó: Mészáros Balázs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A szemétszedés résztvevői a megtisztult Cargodomb előtt. (Fotó: Mészáros Balázs – AIRportal.hu)


Május 24.-én szombat reggel 9-kor 19 lelkes önkéntes gyűlt össze a Cargodomb nevű fotós helyen, ahol a hatékony munkavégzésnek köszönhetően mintegy háromnegyed óra alatt megtisztították a dombot, a parkolót, és a környező füves területet. Ez után a csapat a Spotterdombhoz vonult át, ahol nemcsak a fotós helyen, hanem az oda vezető bekötő úton és a sorompó környékén is összeszedték a szemetet.

A fotós pozíciók környezetében nagy mennyiségű szemét nem volt, feltehetően az évek óta tartó szemétszedési kampányoknak, illetve a kihelyezett tábláknak köszönhetően. A parkolókban, illetve a sorompó körüli területen, amit nem csak a spotterek, hanem az alkalom szerűen kilátogatók is használnak, sajnos jelentősebb az eldobált szemét mennyisége.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy figyeljen környezetére, és óvja a terület tisztaságát!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!