2016. márciusban 138%-kal többen, mintegy 23 279-en használták Magyarország második legnagyobb és a régió egyik legdinamikusabban fejlődő repülőterét, a Debrecen Airportot – közölte lapunkkal a cég.

Az első negyedévi utasforgalom is több mint a duplájára nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ez az eredmény egy újabb siker és rekord is a Debrecen Airport és a magyarországi regionális repülőterek több évtizedes történelmében.

A Debrecen Airport utasforgalmának dinamikus növekedése márciusban is folytatódott sőt a két hosszú hétvégének ill. a tavaszi szünet élénk forgalmának köszönhetően bőven túlszárnyaltuk a tavalyi márciusi ill. a téli hónapok utasforgalmát is.

A vonzáskörzetből egyre többen választják a repülőteret, hiszen 2015. decembere óta már Európa hat gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. Az új járatok jelentősen hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi régiókban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Debrecen Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Debrecen Airport


Az áprilisi hónap további fejlődést hoz a menetrend szerinti járatokat illetően a Debrecen Airportról, hiszen jövő héten, 2016. április 11-től a Lufthansa City Line is járatot indít Debrecenbe Münchenből heti 3 alkalommal.

A nyári szezonban charterjáratok állnak majd az utasaink rendelkezésére és ezekkel Törökországba, Észak-Ciprusra, Bulgáriába és három görög meseszép szigetre, Krétára. Korfura és Zakyntosra is repülhetünk. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig német turisták érkeznek charterjáratokkal Debrecenbe és a régióba. A sok új járatnak köszönhetően Kelet-Magyarország is felkerült mind az európai, mind a világ turisztikai térképre.

Március közepe óta az üzemeltető rendszeres transzfer szolgáltatást is biztosít Nagyvárad és a Debrecen Airport között, amely bővíti a repülőtér vonzáskörzetét és egyben segíti a járatok kihasználtságát is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!