A Verdi szakszervezet holnap, március 8-án pénteken egész napos sztrájkra szólította fel a Köln/Bonn Repülőtér biztonsági személyzetét. A légitársaság emiatt jelentős korlátozásokra számít legnagyobb központi repülőterén. Thomas Winkelmann, a Germanwings vezetőségének szóvivője csütörtökön a sztrájk azonnali befejezésére szólított fel.

„Megkérem a bérvitában érintett feleket, hogy újra üljenek tárgyalóasztalhoz, és hogy valamennyiünk érdekében jussanak egyezségre.” – nyilatkozta Thomas Winkelmann a pénteki sztrájk bejelentését követően.

„Kölnben már hatodik napja tart a sztrájk, amelyet teljes mértékben elfogadhatatlannak tartok. Az észak-rajna vesztfáliai biztonsági iparág több mint 34 000 alkalmazottja közül alig 1000 fő dolgozik a repülőtereken. A bérezés körüli vita utasainkat és vállalatunkat igen hátrányosan érinti.

A Germanwings nem vesz részt a bérvitában. Nincs befolyásunk a tárgyalásokra és mégis óriási, milliós nagyságrendű gazdasági kárt szenvedünk el. Kérem a politikusokat, hogy gondolják át a bérezés körüli viták keretfeltételeit.” – tette hozzá Winkelmann.

A Germanwings sajnálja az utasokat érintő, sztrájk intézkedésekkel járó esetleges kellemetlenségeket. A légitársaság arra törekszik, hogy ezen hatásokat a lehető legcsekélyebb mértékben érzékeljék az utasok. A Germanwings valamennyi utasának azt javasolja, hogy a folyamatosan frissített www.germanwings.com honlapon tájékozódjon járatának aktuális helyzetéről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!