Egy nappal az után, hogy a Lauda jelentős fejlesztést jelentett be a bécsi repülőtéren, az Austrian Airlines és az Eurowings is világossá tette: nem adják olyan könnyen a bázisrepterüket, és ezentúl szorosan összedolgoznak.

Az Austrian Airlines AIRportalhoz eljuttatott közleménye szerint “újrapozicionálják” együttműködésüket a szintén a Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings diszkont légitársasággal, és összefognak a bécsi bázison, hogy megőrizzék vezető szerepüket.

Ennek érdekében az Austrian Airlines lesz a felelős a bázis üzemeltetéséért és a hálózattervezésért, hogy az átszálló forgalom minél hatékonyabb legyen, 2020. január elsejétől az Eurowings négy repülőgépet ad bérbe wet-lease formájában az Austriannek.

Ezzel egyidejűleg a diszkont cég háromra növeli a salzburgi repülőtéren lévő Airbus A319-eseinek számát, Innsbruckból pedig charterjáratokat fog üzemeltetni kedvelt téli üdülőhelyekre. A fapados társaság tehát a point-to-point forgalomért felel majd elsősorban.

Fotó: AIRportal.hu

A két cég Barcelona, Birmingham, Nürnberg, Róma és Zadar felé is bővíti a kínálatot a jövő nyári menetrendben, akár napi három, de legalább napi egy járatot kínálva, és minden járat tervezéséért az Austrian lesz a felelős. Andreas Otto, kereskedelmi vezető szerint ezzel 5, 6, de még 10 év múlva is az Austrian lesz a piacvezető légitársaság Bécsben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Alexis von Hoensbroech, az Austrain vezetője a Twitteren sem hagyta szó nélkül a dolgot, azt írta, szép húzás volt Ryanair, de a bécsi hub az Austriané és az is marad.

Mindegyik járatra a bécsi repülőtér 3-as termináljában, az Austrian Airlines pultjainál lehet jelentkezni, ugyanakkor a már meglévő düsseldorfi, hamburgi, hannoveri, stuttgarti és kölni járatok utasfelvételi pultjai továbbra is az 1-es terminálon lesznek.

A Lauda csütörtökön jelentette be, hogy 2020 nyarától 17 új útvonalon indít járatokat, elsősorban a mediterrán helyekre, és négy újabb repülőgéppel összesen 16-ra növeli flottáját az osztrák főváros repülőterén.