Nicolas Ivanoff megszerezte élete első győzelmét a Red Bull Air Race dallasi futamán, amely fordulatot hozott a világbajnokság elején is. Az eddigi éllovas Hannes Arch nyolcadik lett, így a brit Paul Bonhomme egyetlen ponttal ugyan, de megelőzte az osztrákot a tabellán. Besenyei Péter a 12. helyen fejezte be a versenyt. Páratlan izgalmakat tartogat még a maradék két futam.

Dallas/Forth Worth pontszerzők

1. Nicolas Ivanoff
2. Nigel Lamb
3. Pete McLeod
4. Matthias Dolderer
5. Paul Bonhomme
6. Matt Hall
7. Martin Sonka
8. Hannes Arch

© AIRportal.hu - kép

© AIRportal.hu - kép

A világ leggyorsabb motorsportjának pilótái a hétvégén Dallas/Forth Worth-ben mérték össze a tudásukat és abban az összes szereplő egyetértett, hogy a Texas Motor Speedway felett kialakított pálya volt az idei szezon leginkább embert próbáló helyszíne. Éles kanyarok, extrém-magas hőmérséklet és változó széljárás nehezítette a pilóták dolgát, akik olykor 370 kilométer/órás sebességgel, a földtől mindössze pár méter távolságra suhantak el. A világ leggyorsabb motorsportjának versenyzőire helyenként 10G nyomás nehezedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nicolas Ivanoff győzelmét több ezren ünnepelték a hőségben, a francia pilóta 0:54.118-as idővel nyerte meg a bajnokság hatodik versenyét. Hihetetlen szoros idővel a brit Nigel Lamb végzett a második helyen (0:54.253), megelőzve Pete McLeodot, aki utoljára az idénynyitó futamon állhatott fel a dobogóra. A dallasi futam egyik legfontosabb eseménye, hogy Paul Bonhomme vette át a világbajnokság vezetését Hannes Arch-tól: mindössze egy pont választja el a két riválist.

Besenyei Péter a 12. helyet tudta megszerezni a trükkös amerikai pályán. „A ritka levegőhatással van minden repülőre, de az enyémre talán még inkább, hiszen nagyon vékony a gép szárnya. Ma megtettem mindent, amit lehetett, nem követtem el hibát, de a gépnek megvannak a saját határai. Egyes fordulókban időt veszítek, úgyhogy dolgoznunk kell a gép szárnyán” – mondta a világbajnok magyar pilóta.

A Red Bull Air Race október 11-12-én Las Vegasban folytatódik, majd október végén Spielbergben következhet az utolsó próbatétel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!