Új szolgáltatásokkal bővült a közelmúltban a Google járatkereső weboldala: nyomon követhető a repülőjegy árak múltbéli alakulása, ár-értesítésekre lehet feliratkozni, a legérdekesebb azonban az “árgarancia” funkció, amely bizonyos esetekben  visszatérítést is biztosít.

Folyamatosan izgalmas és hasznos funkciókkal bővül a Google Flights, így egyre komolyabb versenytársa lesz a repülőjegy-kereső weboldalaknak, mint például a Skyscanner. 

Az árak alakulását már nem csak a Skyscannernél, de a Google Flightnál is nyomon lehet követni

Az árdiagram megmutatja, hogy várhatóan hogyan alakul a következő hónapokban az adott repülőjegy ára, a dátumválasztó rácson kiválasztható a legolcsóbb oda- és visszaút kombináció, a közeli repülőterek funkció pedig segít a célállomáshoz közeli légikikötők megtalálásában.

A keresőmotor egyik legújabb kiegészítése az árak nyomon követhetősége: elég rákeresni az adott járatra és bekapcsolni ezt a funkciót, amelynek eredményeként a Google az adott útvonalra vonatkozó legalacsonyabb árat követi nyomon, emailben pedig értesítést küld, amennyiben változott az ár. 

Emellett a Google Flights azt is megállapítja az adott járatról, hogy az ára alacsonynak, közepesnek vagy magasnak számít statisztikák alapján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Google szerint a statisztikák “az elmúlt 12 hónapban érvényes viteldíjakon alapulnak ugyanolyan évszakban tett, hasonló hosszúságú, azonos kiindulási helyű és úticélú, ugyanannyi átszállást tartalmazó, azonos osztályú és ugyanannál a légitársaságnál foglalt utazások esetén”. 

Olcsó, átlagos, vagy drága a repjegy ára? A Google Flights segít ebben.

A Google árgarancia nevű funkciója egyelőre csak korlátozott ideig érhető el kizárólag a Google rendszerén keresztül foglalt repülőjegyek esetében. Csak azoknál a járatoknál vehető igénybe, amelyeknél fel van tüntetve a “Google árgarancia” jelző.

Az ingyenes szolgáltatás keretein belül a Google garantálja, hogy a feltüntetett ár már nem lesz alacsonyabb. Ha mégis ez történne, akkor az utas 5-500 dollár közötti visszatérítést kaphat.

Ez a funkció egyelőre csak az augusztus 13 – szeptember 2 között elvégzett foglalásokra érvényes, amennyiben az utazás november 24-ig valósul meg.