A kormány várhatóan a január 16-i, hétfői ülésén tárgyalja a fejlesztési minisztérium Malév jövőjére vonatkozó javaslatait, számolt be róla a HírTV. A Népszabadság információi szerint kidolgozott üzleti tervvel állt elő a cseh Unimex érdekeltségébe tartozó Travel Service. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is jelenlévő légitársaság a Malév átvételével és üzemeltetésével foglalkozó üzleti tervét már el is juttatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba – adta hírül a Népszabadság Online.

A Népszabadság internetes kiadását Farkas Attila, a Travel Service magyarországi ügyvezető igazgatója tájékoztatta, hogy üzleti tervet dolgoztak ki a magyar nemzeti légitársaság, a Malév átvételére. Az igazgató az üzleti terv részleteiről nem kívánt nyilakozni azt azonban hozzátette, hogy tervüket még azelőtt véglegesítették, hogy az Európai Unió jogszerűtlennek minősítette volna a légitársaság állami támogatását.

A napilap internetes kiadása korábbi sajtóértesülésekre hivatkozva úgy tájékoztatott, hogy a cseh vállalat Boeing-flottát üzemeltetne, de a menetrendszerinti forgalomban kevesebb géppel és alkalmazottal venne részt az általuk vezetett Malév.

A Travel Service Csehország legnagyobb magánlégitársasága, központja a prágai Ruznye repülőtéren található. A honlapjuk szerint dinamikusan fejlődő charterlégitársaság 2001 óta működik Magyarországon. A légitársaság jelenlegi flottájának gerincét is Boeing gyártmányú, B737 típusú repülőgépek adják. Honlapjukon közzétett információk szerint flottájukban 2 darab Boeing 737-500 „Classic” és 16 darab Boeing 737-800 „Next Generation”, valamint 6 darab Airbus A320-as és 2 darab Cessna 680 Citation Sovereign business jet teljesít szolgálatot.

Forrás: nol.hu (2012. január 13.) / Travel Service, HírTV

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!