Ma egy JAL triplahetes tett látogatást Ferihegyen. A japán légitársaság JA711J lajstromjelű, Boeing 777-246/ER repülőgépe JL8829 járatszámmal érkezett Osaka Kansai repülőtérről. A charter járat a tervezett érkezési időpontot – japánokhoz méltóan – szinte hajszál pontosan tartva helyi idő szerint 14:32-kor érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtér 31R futópályára.

Képünkön a felszálló JAL 777-es, az előtérben néhány érdeklődő repülétéri dolgozó figyeli a ritka típus felszállását. Készítette: Ispi

A repülőgép 4 órát töltött Ferihegyen, majd JL8408-as járatszámmal Nagoya-ba indult vissza, információink szerint üresen szállt fel a 31L futópályáról. A spotterek és repülőtéri dolgozók nagy érdeklődéssel várták a járat érkezését, mert ez a típus nem túl gyakori Ferihegyen. Sajnos az időjárás nem kényeztette el az érdeklődőket, az érkezés és az indulás is felhős időben történt. Rengeteg fotó a mai napról itt!

Airline: Japan Airlines – JAL
Type: Boeing 777-246/ER
Reg.: JA711J
Photographer: Sarkadi Csaba
Date: 2011.07.20.
Spot: 35-33 (34) Állóhely között

A japán légitársaság charter járatai minden évnek ebben az időszakában 2-3 alkalommal megfordulnak Ferihegyen, azonban a járatokat eddig Boeing 747-400-as repülőgépek repülték. Ezt a típust a JAL idén márciusban végleg kivonta a flottájából, így a Jumbo helyett idén már a triplahetes típus teljesítette a járatot sokak örömére és persze sokak bánatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jó hír, hogy ezen a nyáron még kétszer, augusztus 3-án és 17-én lesz esély arra, hogy aki szeretné megnézhesse, vagy lefotózhassa ezt a repülőgépet.

Egy fotó a tavalyi utolsó JAL Boeing 747-400-asról:

Fotó: AdamS

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!