Jelentős európai terjeszkedésbe kezd az American Airlines a 2019-es nyári menetrendi időszakban Európában, eközben Ázsia felé csökkentik a kapacitásokat.

A dallas-i székhelyű légitársaság közlése szerint három új célállomás válik elérhetővé hálózatukban, Philadelphiából indítanak járatokat Berlin-Tegelre, Bolognába, illetve Dubrovnikba. A járatokat – ahogyan a budapestieket is – Boeing 767-300-asokkal repülik majd.

A járatok mind szezonálisak lesznek, június 6-án, illetve 7-én indulnak és szeptember végéig közlekednek. Tegelre és Bolognába heti négyszer, Dubrovnikba heti háromszor közlekednek majd az American gépei.

További bővítésként az American Járatot indít Charlotte és München között, az Airbus A330-200-asok egész évben minden nap járnak majd. Dallas Fort Worth repülőteréről az American jövő nyáron Dublinba és Münchenbe is indít egy-egy napi járatot, amelyeket 9-es Dreamlinerekkel repülnek és csak a nyári szezonban lesznek elérhetőek.

Fotó: AIRportal.hu

Az American Airlines felteszi a térképére Athént is, a görög fővárost Chicagóval köti majd össze a nyári menetrendi időszakban, a napi járatokat 8-as Dreamlinerekkel repülik. Phoenix Sky Harbor Nemzetközi Repülőtérről pedig London Heathrow és Edinburgh is elérhetővé válik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hálózatos légitársasága két ok miatt döntött az európai terjeszkedés mellett. Egyrészt

az idén indított budapesti, prágai és velencei járatok a vártnál jobban teljesítenek és jövőre is megmaradnak,

másrészt pedig az ázsiai piacon visszavonulót fújnak egyes vonalakon.

Az európai gyakorlattól eltérően az American azt is közölte, hogy mely járatai szűnnek meg. Nem repülnek tovább egyebek közt  Philadelphiából Glasgow-ba, Münchenbe és Frankfurtba, New York JFK-ről Dublinba, Edinburgh-be és Port-au-Prince-be, Chicagóból Manchesterbe és Sanghajba.

Az American Airlines azért szünteti be egyes ázsiai járatait, mert azok veszteséget termeltek. Ennek vált áldozatává a Chicago-Sanghaj járat, és ezért csökkentik a kapacitásokat a Chicago-Tokió (Narita) járatokon.