Nagy lökést adott a Kína és Magyarország közötti utasforgalomnak az Air China májusban megnyitott járata – erről Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes-államtitkár számolt be a Kínai Turisztikai Hivatal kínai turisztikai célpontokat népszerűsítő budapesti rendezvényén tartott beszédében.

A rendezvénynek helyet adó Intercontinental Budapest Hotel bálterme. (Mobil fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A rendezvénynek helyet adó Intercontinental Budapest Hotel bálterme. (Mobil fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A szeptember 24-i fogadással egybekötött rendezvényen a helyettes államtitkár kimagasló turizmusdiplomáciai sikernek minősítette, hogy a Kínai Turisztikai Hivatal új regionális irodája, amelynek megnyitására a jövő év elején kerül sor Budapesten kap helyet.

A várakozások szerint az iroda még közelebb tudja hozni a magyar utazóközönséghez Kína széles turisztikai kínálatát, és nem titkolt szándék az sem, hogy a képviselettel nemcsak Magyarországról, hanem a térségéből is minél többeket csábítsanak felfedező utazásra a távol-keleti országba.

A legfrissebb forgalmi adatokról szólva a helyettes államtitkár elmondta, az idei év első hét hónapjában közel 65 ezer kínai állampolgár, csaknem 115 ezer vendégéjszakát töltött el magyarországi szálláshelyeken, ami közel 40%-os fejlődés az előző évi azonos időszak eredményéhez képest. A kínai turisztikai vízumok száma a második negyedévben közel annyi volt, mint amennyit 2014 egészében kiadtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jól teljesít a pekingi járat

A jelentős növekedést a politikus szerint elsősorban a pekingi járat idén májusban történt újra nyitása hozta, amellyel kapcsolatban a helyettes államtitkárt megelőzően tartott beszédében Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete megjegyezte, a két ország fővárosával közvetlen összeköttetést biztosító Air China-járat a legtöbbször teltházzal közlekedik.

A nagykövet beszédében kiemelte, habár Kínát és Magyarországot földrajzilag nagy távolság választja el egymástól mégis baráti szálak kapcsolják össze őket. A két ország között megkötött baráti-együttműködési partnerség pedig erős alapot szolgáltat a számos területen való magas szintű együttműködésre.

Az Air China kiállított Boeing 747-8 Intercontinental repülőgépmodellje. (Mobil fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air China kiállított Boeing 747-8 Intercontinental repülőgépmodellje. (Mobil fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Magyarország a kínai emberek kedvelt úti célja, az utazók száma gyors tempóban emelkedik, és egyre többen utaznak magyarok is Kínába.

Kína és Magyarország közti turisztikai kapcsolatok számos kedvező vonással rendelkeznek és sok fejlesztési lehetőség áll előttük. A két ország között fennálló, hosszú múltra visszatekintő szoros kapcsolatok és népeink közötti barátság szilárd alap a turizmus fejlesztéséhez – tette hozzá a nagykövet.

Kína lesz az Utazás kiállítás díszvendége

A Kínai Turisztikai Hivatal delegációja élén Du Jiang alelnök érkezett és szólalt fel, aki ugyancsak kiemelte a két nép közti erős baráti viszonyt, és elmondta, hogy idén van a kínai kelet-közép-európai országok turisztikai együttműködési promóciós éve, amelynek keretében sor került a csütörtök esti A szépséges Kína – A sárga folyó című rendezvényre is.

Az év folyamán sok ezer kínai turisztikai vendég magyarországi látogatását, úgy mint magyarországi szakemberek utazását is megszervezték az ismeretterjesztés és a kapcsolatok elmélyítése érdekében.

Zárásképp Ruszinkó Ádám örömmel ragadta meg az alkalmat, hogy bejelentse, a 2016-os Utazás kiállítás díszvendége Kína lesz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!