Tovább növeli járatainak számát a kelet-európai régióban a Qatar Airways – jelentette be közleményében a légitársaság. A dohai bázisú légifuvarozó – amint arról korábban beszámoltunk – júliustól növeli járatainak számát Budapestre, de a régióban máshol is terjeszkednek.

A Qatar Airways egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Qatar Airways egyik Boeing 787 Dreamliner repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Qatar Airways 2016. évi növekedési programjának keretében növeli jelenlétét a kelet-európai régióban.

Április 3-tól a horvát fővárosba, Zágrábba közlekedő járatainak számát heti hétről tízre növeli az ötcsillagos légitársaság, csakúgy mint a budapestiét, ahol július 3-tól érkezik a plusz három járat minden héten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways növeli bakui járatainak számát is, a mostani napi egy járatról heti 11 járat érkezik majd Azerbajdzsán fővárosába március 27-től.

A légitársaság új, közvetlen járatot indít Belgrádba is, ahova eddig Szófia érintésével repültek. A szerb fővárosban hetente négyszer szállnak majd le a szürke-fehér Airbus-ok.

Varsóban nem újabb járat beiktatásával, hanem a naponta közlekedő járaton történő típuscserével növeli az eladható ülőhelyek számát a Qatar: július 1-től szélestörzsű, Airbus A330-asok teljesítik majd a járatokat a lengyel fővárosba.

A légitársaság Moszkva-Domodedovo napi kétszeri járatán az egyik járatot pedig nagyobb repülőgéppel, Boeing 787 Dreamlinerrel repülik Airbus A320-asok helyett.

Budapesten nem csak az utasszállító járatok bővülnek

A Qatar Airways Cargo egyik Airbus A330F repülőgépe még 2013. novemberében Ferihegyen (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Qatar Airways Cargo egyik Airbus A330F repülőgépe még 2013. novemberében Ferihegyen (Fotó: AIRportal.hu)

Nyolcadik Airbus A330F cargo repülőgépének átvételét követően, várhatóan március végétől újranyitja budapesti cargo járatait a Qatar Airways Cargo.

A dohai bázisú légitársaság menetrend szerinti cargo járatai hetente két alkalommal, csütörtökön és vasárnap érkeznek majd Budapestre.

A repülőgépek közvetlenül Dohából érkeznek Budapestre, majd átrepülnek Prágába és onnan indulnak vissza dohai bázisra. Bővebben korábbi cikkünkben…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!