A kapacitás növelése és az utasélmény javítása érdekében kibővítik a 2-es terminált a Changi repülőtéren: a munka január végén kezdődik, és a tervek szerint 2024-ig tart, eközben végig üzemel majd az épület. 

Évente ötmillió utassal kívánja növelni kapacitását a szingapúri Changi repülőtér a 2-es termináljának felújítása révén, a légikikötő évi 90 millió utast lesz képes kiszolgálni. 

A többéves bővítési projekt során kicserélik a lassan elavulttá váló berendezéseket és összesen 15 500 négyzetméterrel növelik a terminál alapterületét. A legutóbb 2006-ban felújított T2-n még nagyobb hangsúlyt kapnak a zöld növények és természeti elemek, amelyek Changi védjegyei. 

Az újítások között szerepel az indulási és érkezési csarnokok bővítése, még több teret adva a check-in pultoknak és útlevélellenőrző pontoknak. Emellett további boltokat és éttermeket is nyitnak, hogy az utasok még több lehetőség közül választhassanak.

A felújított T2 látványterve (forrás: Changi Airport)

A híres orchidea kertet (Orchid Garden) bezárják, de helyette újat nyitnak, amelyben rengeteg új növényfaj kap helyet. Az utasok repülőtéri élményét kényelmesebb ülőhelyekkel, relaxációs zónákkal és új gyerekjátszóval növelik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érkezési területet két új poggyászkiadó szalaggal bővítik, így összesen tíz áll majd rendelkezésre. A csomagmegőrzőt teljes mértékben automatizálják, így 2300 bőröndöt lesz képes egyszerre tárolni.

A felújítási munkálatok január végén kezdődnek és a tervek szerint 2024-ben fejeződnek be, eközben a terminál zökkenőmentesen működik, hiszen a reptér azon fog dolgozni, hogy minimalizálják az utasok számára az építkezéssel okozott kellemetlenségeket.