A világ egyik legnagyobb repülőgép karbantartással foglalkozó cége, a Lufthansa Technik Group a 2013-as évben jelentősen növelte bevételét, összesen 4,2 milliárd eurónyi összeget vett át a légitársaságoktól az elvégzett karbantartási munkálatokért.

A cégcsoport 23 darab vállalata a tavalyi évben összesen 404 millió eurónyi profitot tudott termelni annak ellenére, hogy a világon a legtöbb légitársaság nehézségekkel küzd, valamint az MRO, azaz a karbantartási, javítási és üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégek száma is egyre növekszik. – mondta el August Wilhelm Henningsen, a Lufthansa Technik csoport vezérigazgatója.

Jelenleg kiváló pozícióban vagyunk a piacon, új költséghatékony eszközeinkkel és az újabb javítási eljárásoknak köszönhetően jelentősen csökkentetni tudtuk a szolgáltatások árát, így számos új szerződést tudtunk aláírni régi és új partnerekkel egyaránt.

A Lufthansa Technik jelenleg mintegy 770 céggel áll kapcsolatban, melyek nagyjából 2800 darab repülőgépet adnak át időről időre a vállalatnak, hogy a kötelező karbantartási munkálatokat elvégezzék, vagy szükség esetén azonnali javításokat eszközöljenek a földön ragadt gépeken.

A tavalyi évben a vállalat 47 új céggel kötött együttműködési megállapodást, mely körülbelül 450 darab repülőgép ápolására jogosítja fel a Lufthansa Techniket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2013-as évben jelentős fejlesztések is elkezdődtek, a vállalat immáron a Boeing 787-es utasszállítók bizonyos javításait is elvégezhetik, továbbá megkezdődött a felkészülés a Boeing 777-9X, valamint az Airbus A350-es szélestörzsűinek karbantartási műveleteire is.

A vezérigazgató kihangsúlyozta, hogy a centralizált menedzsmentnek köszönhetően sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudnak növekedni, ezt pedig bizonyítja az is, hogy a befektetett 50 millió eurós tőkét az elkövetkezendő 4 évben 200 millióra kívánják növelni.

Hozzátette, hogy a cég egyes alvállalatai, mint például a Lufthansa Technik Switzerland kénytelen volt befejezni a működést a visszaeső kereslet miatt.

Ezzel ellentétben a Lufthansa Technik Budapest kiválóan teljesített, és tovább bővítette kapacitását, melynek köszönhetően újabb partnerekkel szövetkezhet a jövőben.

August Wilhelm Henningsen összegzése szerint a cég biztos pozíciót foglal el a piacon, és továbbra is a folyamatos növekedésre fog összpontosítani. Emellett folyamatosan újabb technológiákkal igyekszik átalakítani az MRO szolgáltatásokat világszerte, mely mind a légitársaságok mind pedig a Lufthansa Technik működésére kedvező hatással lesznek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!