A Bombardier Aircraft 74 gépet értékesített a Farnborough Airshow alkalmával 4,25 milliárd dollár értékben és húszra növelte a CSeries gépcsalád megrendelőinek számát.

A Bombardier elérhető típusai közül a turbolégcsavaros Q400 és a sugárhajtású CS100/300 könyvelhetett el nagyobb sikereket a légitársaságok és a lízingvállalatok rendeléseinek köszönhetően.

A CSeries típuscsalád nagyobbik gépére a CS300-ra az európai kibocsátó légitársaság, az Air Baltic újabb 13 darabos rendelést érvényesített, amely egy korábbi 10 darabos opció fixálása és további 3 repülőgép megrendeléséből adódik össze. A plusz három gép listaárakon számolva mintegy 228 millió dolláros értéket képvisel.

A Falcon Aviation Services két CS300-ra adott le rendelést, mely egy korábbi szándéknyilatkozat fix rendelésre konvertálása és plusz egy opciós lekötésből adódik össze. A megrendeléssel a vállalat lesz a közel-keleti régióban a típus indítója. A megrendelés értéke az opciós lekötést is beleszámolva 153 millió dollár körül alakul. Az Abu Dhabi központú lízingvállalat a Q400-asból öt darab megvásárlására írt alá szándéknyilatkozatot.

A jordán Petra Airlines két CS100-ast rendelt flottája számára, melyhez opcióként két CS300-ast is lefoglalt magának a jövőbeni növekedési lehetőségek érvényesítéséhez. A két fixen rendelt CS100-as értéke 136 millió dollárra rúg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kínai Loongair nagy számú rendelést adott le, igaz csak szándéknyilatkozat formájában. A fuvarozó 20 CS100-ast szeretne a flottájába integrálni, mivel a jelenlegi gépparkja igen koros gépekből áll. A kontraktus érvényesítése esetén 1,28 milliárd dollárt kell kifizetnie a kínai fuvarozónak.

A legnagyobb megrendelő az Egyesült Királyság egyik lízing vállalata, a Falco Regional Aircraft Limited, amelynek gépparkjában regionális típusok szerepelnek. A Bombardier felé most 24 gépre adtak le megrendelést szándéknyilatkozatként, mely a CS100-as típusra szól.

A Nok Air korábban rendelt már két Q400-ast, melyhez akkor hat gépre szóló opciót is kötött, most ebből négy gépet változtatott fix megrendeléssé a thaiföldi fuvarozó.

A CSeries típuscsalád rendelésállománya átlépte a félezres álomhatárt, így a fejlesztésre fordított összeg már biztosan megtérül.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!