Egy éve, hogy a Liszt Ferenc repülőtér ünnepélyesen fogadta az UP by El Al járatát, amely a tavaly nyári menetrend óta vette át a Tel Aviv – Budapest közötti útvonalat az izraeli légitársaságnál. Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója az Izraeli Kulturális Intézetben számolt be az eredményekről, míg Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete, akiről kiderült, maga is dolgozott az El Al-nál az ország szépségeire, turista látványosságaira hívta fel a figyelmet.

Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója prezentációja közben. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója prezentációja közben. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Ma éppen egy éve, hogy diadalív vízsugaras köszöntés fogadta a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren az UP by El Al gépét. A ünnepélyes fogadtatás nem a legelső járaté volt, mivel az UP márciusban vette át a budapesti járatok teljesítését, de ahogy mondani szokás, ceremoniális értelemben ez volt a nyitójárat.

Az El Al által 2013 novemberében életre hívott légicég, amely a flottája 180 üléses Boeing 737-800NG gépein két utasosztály választékát kínálja a diszkont szegmens felső kategóriáját célozza, azzal az alapvető üzenettel, hogy az utasnak csakis azért kell fizetnie, amit igénybe is vesz. Arról, hogy megérte-e az El Al-nak a magyarországi piacán az UP által nyújtott szolgáltatásra váltania Váradi János meggyőző adatokat közölt, ráadásul nemcsak ő, hanem a Budapest Airport elismerése is igazolja, jól teljesít az UP by El Al Budapesten.

A ferihegyi reptérüzemeltető idei díjátadóján a 2014-es év legjobban fejlődő légitársaságaként lett elismerve az UP, amelynek az itteni légitársaságok átlagosan 79%-os load faktorához képest 91%-os kihasználtságot sikerült elérnie, az elmúlt évben heti 11 (időszakosan heti 12) járaton összesen 128 ezer utast szállítva, ami az útvonalon közlekedő összes utas kétharmada.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az UP az idei nyári menetrendet heti 11, konkurense, a Wizz pedig heti 6 járattal szolgálja ki a két főváros között. Az UP 128 ezer utasából 17199 volt magyar, ami 5%-os növekedés a kiutazó forgalomban, de látva az arányokat ezen van még mit javítani, ezért sem véletlen, hogy a tegnapi rendezvény elsősorban a légitársaság utazásszervező partnereinek szólt.

Míg Váradi János a légitársaságra és az általa kínált szolgáltatásokra, addig Ilan Mor, izraeli nagykövet az ország turisztikai és kulturális értékeire igyekezett figyelmet hívni. Ahogy azt a nagykövet hagyományosan el szokta mondani, most is elhangzott, egy világra nyitott embernek életében legalább egyszer el kell látogatnia Izraelbe, amely megannyi szépséget rejt szerinte, majd részéről is szó esett a légitársaságról. Mint az a beszédéből kiderült fiatalemberként maga is dolgozott az El Al-nál, légiutas-kísérő volt egy ideig, amelyet emberformáló élményként írt le. A világot számára is kinyitó légitársaságot meleg szívvel ajánlotta az utazóközönségnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!