A Boeing sikeresen megszerezte a Szövetségi Légügyi Hatóságtól (FAA) az engedélyt a gyár tervezetére, melynek keretében a Boeing 787 Dreamliner továbbfejlesztett és kijavított akkumulátor rendszerét fogja tesztelni és előkészíteni a hitelesítésre a repülőgépgyár. Ez fontos mérföldkő, hogy minél hamarabb újra levegőbe emelkedhessen a Dreamliner.

“A legfontosabb, hogy gyártmányaink sérthetetlenek legyenek, valamint a velük repülő személyzet és az utasok a legnagyobb biztonságban legyenek.

Csapatunk éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy megértsék a problémát és megoldást keressenek, széles körű elemzéseken és tesztelésen alapulva, a januári események után.

A mostani jóváhagyás egy kritikus és üdvözlendő mérföldkő abban, hogy újra szolgálatba állhasson a 787 Dreamliner flotta és teljesíthessük az ígért átadásokat.” – nyilatkozta Jim McNerney a Boeing elnök-vezérigazgatója a cég hivatalos közleményében.

A továbbfejlesztett akkumulátor rendszer új hő- és elektromos szigetelő anyagokat és más új fejlesztést kapott. A megnövelt biztonságú gyártási és tesztelési folyamatoknak köszönhetően szigorúbb szűrésen át haladnak majd az akkumulátor cellák a beépítést megelőzően. Fontos eleme még a fejlesztésnek az új külső burkolat, mely megakadályozza, hogy bármilyen tűz keletkezzen az akkumulátor belsejében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A most következő, átfogó kísérletsorozat megmutatja nekünk, hogy a javasolt fejlesztések a valóságban is működnek-e, ahogyan azt a tervezéskor elvárták. Amíg teljesen nem bizonyosodtunk meg arról, hogy a fejlesztések biztosítják a típus és az utasok biztonságát, addig nem engedjük, hogy a flotta a levegőbe emelkedjen.” – tette hozzá Ray LaHood közlekedésügyi miniszter az FAA közleményében.

A légügyi hatóság jelenleg két példányra limitálta a berepülőgépek számát. Ezek a prototípusok fogják magukban hordozni az új módosításokat, és ezekkel a példányokkal végzik majd a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges teszteket a közeljövőben. Amennyiben ezek a tesztek teljes sikerrel végződnek, abban az esetben a Boeing 787 Dreamliner flotta újra szolgálatba állhat a világ több légitársaságánál.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!