Jóváhagyták a Boeing 737 MAX típusokkal tervezett flottakorszerűsítési programot a TUI Travel PLC részvényesei. A turisztikai nagyvállalat május végén szándéknyilatkozat formájában jelezte, hogy új generációs keskenytörzsű Boeingek vásárlására készül.

A részvényesek jóváhagyását követően hamarosan véglegesítésre kerülhet a TUI Travel PLC Boeing 737 MAX rendelése. A vállalat 40 darab 737 MAX-8 és 20 darab hosszabb törzsű MAX-9 típusra jelzett igényt. A cél a flotta költséghatékony típusokkal történő korszerűsítése.

A gépek szállításai az ütemterv szerint 2018 januárjában veszik kezdetüket és a megrendelt flotta 2023-ra válhat teljessé. A listaárak alapján számítva a 60 darab B-737 MAX nem kevesebb, mint 6.09 milliárd dolláros üzletet jelent.

A Boeing 737 MAX, a népszerű 737-es Next Generation típuscsalád továbbfejlesztett, új generációs változata, amely új CFM International LEAP-1B hajtóművekkel, Advanced Technology Winglet szárnyvégekkel és Boeing Sky Interior (BSI) kabinbelsővel kerül forgalomba. A gyáriak ígérete szerint a mai típusokhoz képest 13%-os üzemanyag takarékosságot felmutatni képes legújabb 737-es 2017-ben állhat forgalomba.

A TUI Travel PLC leányvállalataként működő Thomson Airways május 31-én vette át első Boeing 787-8 Dreamlinerét. A charter légitársaság összesen 8 darabot rendelt a hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas típusból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!