Bemutatta közepes távú járatokra szánt leendő légitársaságának arculatát az ANA Holding, a Boeing 787-8 Dreamlinereket üzemeltető Air Japan a tervezettnél egy évvel később, 2023 második felében indul.

Az ANA-csoport még 2020-ban jelentette be, hogy egy új légitársaságot hoz létre, az Air Japan főként Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland úti céljaira repül majd az anyacégtől átvett Boeing 787-8 Dreamlinerekkel.

Az Air Japan 2023-as elindítása az ANA-csoport koronavírus-járvány következtében megkezdett strukturális megújításának része.

Az új brandet a prémium szolgáltatásokat nyújtó ANA – All Nippon Airways és a low-cost Peach Aviation közé pozícionálja a vállalat, az árazás és szolgáltatási színvonal tekintetében leginkább a nagy hagyományos légitársaságok hibrid modellben működő leánycégeihez hasonló kínálattal.

Forrás: ANA

A pontos indulási dátumot és az útvonal-hálózatot később hozza nyilvánosságra a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Japan leginkább a versenytárs Japan Airlines által korábban létrehozott, szintén hibrid modellben működő és szabadidős útvonalakat kínáló Zipair légitársasággal versenyez majd.