Legalább 30 darab SSJ-100-ast tervez átadni ügyfelei számára a 2013-as esztendőben a Szuhoj repülőgépgyár – adta hírül orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozva a RussianAviation légiközlekedési hírportál.

A Szuhoj Superjet 100-as jövő évre előirányzott szállítási darabszámáról Igor Syrtsov, a Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) alelnöke nyilatkozott az idei China Airshow-n.

Az alelnök elmondása szerint, míg az idei évben nagyságrendileg 20 darab, addig a jövő évben már 30 Superjet 100-ast terveznek átadni ügyfeleik számára.

Az elkövetkező új üzemeltetők között lesz a típus első nyugati megrendelőjének számító, mexikói Interjet, továbbá az indonéziai Sky Aviation, valamint a laoszi Lao Central és az orosz Yakutia légitársaságok.

Az orosz repülőgépipar legújabb regionális típusát az Armavia légitársaság vezette be 2011 áprilisában. Jelenlegi legnagyobb üzemeltetője az Aeroflot Russian Airlines. Az orosz nemzeti légitársaságnak összesen 30 darabos rendelése van a típusra és ebből 10 gép már szolgálatban is van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Üzleti gépek lesznek az Aeroflot Superjetjeiből

Igor Syrtsov, SCAC alelnök múlt heti csütörtöki bejelentése szerint azonban az Aeroflot rövidesen megválik első, RA-89001 lajstromú Superjetjétől.

Az első orosz Superjet mindössze másfél éve, 2011. június 16-án állt menetrendszerinti forgalomba Moszkva és Szentpétervár közötti útvonalon, a gép mégis távozni fog a flottából.

Igor Syrtsov tájékoztatása szerint a visszavett gépet üzleti változattá alakítva értékesítik tovább. Az Aeroflot pedig újabb, gyerekbetegségektől mentes, “másodszériás” modellt kap helyébe.

Orosz szakmai lapok értesülései szerint mind a 10 Aeroflot Superjetre ez a sors vár.

Szuhoj Superjet 100 gyári színekben (Fotó: Szuhoj)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!