A SkyTeam légiszövetségbe tartozó China Southern Airlines 2014 júliásában elindítja első menetrend szerint közlekedő járatát Kantonból (Guangzhou) az USA legnagyobb városába, a keleti parton fekvő New Yorkba – írja cikkében az AviationWeek.

Kína harmadik legnagyobb metropoliszából már most is elérhető három észak-amerikai desztináció: az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Los Angeles és Chicago, továbbá a kanadai Vancouver.

Tan Wageng, a kínai fuvarozó vezérigazgatója egy sajtótájékoztató keretében kifejtette, hogy csak azért nem repülnek még közvetlen járattal New Yorkba, mivel a jelenlegi flottában egyelőre nincs alkalmas típus erre az útvonalra.

A következő évben érkező Boeing 777-300ER gépek azonban ezt a hiátust is képesek lesznek feloldalni és velük elindulhatnak az Egyesült Államok egyik legnagyobb jelentőséggel bíró városába irányuló járatok. A kínai légitársaság ráadásul a nemzetközi útvonalainak számát a jelenlegi 15 százalékról 30 százalékra szeretné növelni a következő években, amihez a nagy hatótávolságú géppark bővítése elengedhetetlen.

A China Southern legfontosabb piaca továbbra is Ausztrália és Új-Zéland marad, ahová hetente 48 járatot indítanak. A flottába újonnan érkező Boeing 787 Dreamlinerek ezen az útvonalakon meghatározó típussá váltak. A Kanton és Sydney között közlekedő járatot a kínai fuvarozó legnagyobb gépe, az Airbus A380 repüli. Kantonból pedig hamarosan újabb ausztrál nagyvárosok érhetőek majd el, méghozzá Cristchurch és Adelaide.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató a China Southern európai terjeszkedését és járatbővítéseket is említett a sajtótájékoztatón. Kantonból jelenleg London, Párizs, Amszterdam és Moszkva érhető el közvetlen járattal, London esetében a fuvarozó fontolóra veszi a napi két járat indítását, melyet Boeing 787-tel kívánnak teljesíteni.

China Southern Airlines Airbus A380-800 (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!