Az Iron Maiden népszerű rockzenekart és rajongóit 2016-os világ körüli turnéján az Air Atlanta Icelandic légitársaságtól bérelt Boeing 747-400-as szállítja majd. A zenekar az 5 év szünet után kiadott The Book of Souls albumát mutatja be majd a turnén. Az ég királynőjeként is becézett Jumbo is ennek megfelelő, látványos festést kap majd, hasonlóan a korábban az együttes által eddig használt Boeing 757-es repülőgépekhez, melyek az “Ed Force One” névre hallgattak.

Bár a zenekar hivatalos közleménye egy 747-400-as változat bérléséről szól, a közzétett látványterven egy előző generációs -200-as altípus, pontosabban szerényen az amerikai elnök által is használt speciális kommunikációs rendszerekkel és légi üzemanyag utántöltésre alkalmas altípus, a VC–25A szerepel. (Forrás: Iron Maiden) | © AIRportal.hu

Bár a zenekar hivatalos közleménye egy 747-400-as változat bérléséről szól, a közzétett látványterven egy előző generációs -200-as altípus, pontosabban szerényen az amerikai elnök által is használt speciális kommunikációs rendszerekkel és légi üzemanyag utántöltésre alkalmas altípus, a VC–25A szerepel. (Forrás: Iron Maiden)

Az együttes közleménye idézi Bruce Dickinsont, az együttes frontemberét, aki maga is kereskedelmi pilóta, repülő-fanatikus és sokszor saját maga vezeti a mindenkori Ed Force One-t.

Bruce szerint teljesen logikus lépés, hogy a korábbi 757-esről a nagyobb 747-esre váltottak, hiszen a 2016-os világ körüli turnéjuk olyan komoly logisztikát igényel, melyet a kisebb Boeing már nem tud ellátni .

Bruce Dickinson azt is elmondta, hogy jelenleg végzi a Boeing 747-es típus vezetéséhez szükséges típustanfolyamot, hogy a turné során – a megszokott módon – maga legyen a pilótája és kapitánya az Ed Force One-nak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bruce még azt is hozzátette: “Meg kell tanulnom a repülőgép vezetését, anélkül el sem indulunk sehova!”

Az együttes által használt repülőgépek "evolúciója". (Forrás: Iron Maiden) | © AIRportal.hu

Az együttes által használt repülőgépek “evolúciója”. (Forrás: Iron Maiden)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!