Június 12-ével megszünteti a Budapest és Róma-Fiumicino közti járatát a spanyol Vueling diszkont légitársaság – közölte lapunk megkeresésére a légicég.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Indokként annyit közöltek, hogy folyamatosan figyelik az útvonalhálózatot és ahol szükséges, ott közbeavatkoznak, hogy az erőforrásokat a leghatékonyabban tudják kihasználni.

A római járatot tavaly március végén, azaz a nyári szezonban nyitotta meg az International Airlines Grouphoz tartozó diszkont légitársaság, így Barcelona mellett egy második útvonal is elérhető volt Budapestről. A nyitást az tette lehetővé, hogy a Vueling hat géppel új bázist kezdett üzemeltetni Fiumicinón. Arról a légitársaság nem adott tájékoztatást, hogy egyéb római járatokat megszüntetnek-e.

Budapestre a római járattal heti három alkalommal érkeztek a Vueling flottájának gerincét alkotó 180 személyes, Airbus A320-as típusú gépek. A barcelonai járat a továbbiakban is üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IAG adatai szerint a 2015-ben a Vueling 13,7 százalékkal 1,9 milliárd euróra növelte árbevételét, a járatok átlagos töltöttsége 81,3 százalék lett, az üzemi eredmény 13,5 százalékkal 160 millió euróra javult, kapacitásaikat 14,2 százalékkal növelték. Pontos utasforgalmi adatot az IAG nem közölt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!