Az európai útvonalhálózatának bővítését célozva madridi járatot készül nyitni a Cathay Pacific Airways. A minősítetten ötcsillagos légitársaságok táborát gazdagító hongkongi fuvarozó a jövő nyári menetrendjében, június 2-tól hirdette meg a spanyol fővárosba közlekedő járatát.

A flotta egyik Boeing 777-300ER gépe reklámfotón.(Fotó: Cathay Pacific Airways) | © AIRportal.hu

A flotta egyik Boeing 777-300ER gépe reklámfotón.
(Fotó: Cathay Pacific Airways)

Egy héttel azután, hogy a Cathay Pacific megnyitotta düsseldorfi járatát máris újabb európai úti célt tűzött fel az útvonalhálózati térképére, ez alkalommal a délnyugat-európai térség felé véve az irányt. A spanyol fővárosba meghirdetett közvetlen járat alapvetően új összeköttetést teremt, mivel Hong Kong és Madrid között egyelőre egyetlen légitársaság sem közlekedik menetrendszerűen. Az újdonság erejéből fakadóan ezért a Cathay üzleti és turista forgalomra egyaránt számít.

A Hong Kongból keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként induló madridi járatra a Cathay a flottája legnagyobb teljesítményű kéthajtóműves szélestörzsű típusát, a Boeing 777-300ER-t (Extended Range) állítja. A nyitójáratot teljesítő gép 2016. június 2-án száll fel. A fedélzeti szolgáltatásokat illetően Madridba háromosztályos 777-esek fognak repülni, amelyekre business, premium economy és economy jegyeket lehet foglalni, összesen 340 utasnak férőhelyet biztosítva.

A szeptember 1-jén megnyílt düsseldorfi járatot megelőzően a Cathay Európában Manchesterbe és Zürichne indította el menetrendszerű összeköttetéseit. Az angol nagyvárosba tavaly december 8-án, a svájciba pedig idén március 29-én szállt fel az első hongkongi 777-es. Ugyanakkor útvonal törlésre is sor került az elmúlt időszakban, június 1-je óta ugyanis nem repülnek Cathay-gépek Hong Kong és Moszkva között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren code-share partnere, az ugyancsak ötcsillagos Qatar Airways napi, dohai járata révén van jelen a oneworld légiszövetség távol-keleti szárnyát erősítő Cathay Pacific Airways. A magyar főváros légikikötőjéhez legközelebb közvetlen Cathay-járatra a milánói, frankfurti, vagy legújabban a zürichi reptéren keresztül lehet felszállni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!