Vadonatúj kabinkonfigurációs stúdiót nyitott a Boeing repülőgépgyár. Az 1900 négyzetméter alapterületű szalonban a leendő üzemeltetők és gépvásárlók 737-es típusaikhoz választhatják ki, hogy milyen belsővel szeretnék kérni keskenytörzsű Boeingjeiket.

A Washington állambeli Renton városába, ahol a kiváltképp népszerű 737-es típuscsalád gyártása is folyik telepítette vadonatúj kabinkonfigurációs stúdióját a Boeing. Az új, 737 Configuration Studio nevet viselő létesítmény tulajdonképp a 787 Dreamliner Gallery mintájára készült.

A légitársaságok ezentúl itt gondolhatják át és választhatják ki, hogy milyen belsőt szeretnének 737 Next Generation és a még újabb 737 MAX típusaikhoz. A stúdió feltétlen előnye, hogy a megrendelők egy helyen szelektálhatnak minden olyan kiegészítőből és kabin-rendszerből, amely a fedélzet berendezéséhez szükséges – világított rá Beverly Wyse, a 737-es program igazgatója.

Mindez tényleg nagy segítség lehet a vevők számára, mivel már most is többféle kollekcióból lehet válogatniuk, de az elkövetkező két évben még legalább két tucatnyi verzióval bővül a kínálat, az új stúdió viszont összefogja majd ezeket és a légitársaságok szakemberei akár egymás mellett is összehasonlíthatják, összevethetik a felhozatalt, megtapintva, kipróbálva a termékeket – ezzel jelentős időt és pénzt megtakarítva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

…és a 737 kabin mock-up, ahol ki lehet próbálni a választott színeket, és azok harmóniáját. (Fotó: Boeing Company)


A Boeing arra is gondolt, hogy a már kiválasztott üléseket, kárpitokat a vevők egy a valós méreteket tükröző kabin mock-upban is megtekinthessék, még életszerűbb képet adva a légitársaságoknak, különösen, hogy ez már a Boeing SkyInterior (BSI) LED-es fényeit és hangulatvilágítását is képes szimulálni, hogy minél alaposabban szemügyre vehető legyen a választott színek harmóniája.

Akinek ez sem lenne elegendő, a stúdió a jövő fejlesztéseit bemutatni hivatott külön szalont is rejt, ahol a legújabb, a fedélzetre szánt kabintermékek tekinthetők meg.

Új kabin-csomag a Next Generation 737-esekhez

A 737NG típuscsaládhoz a legtöbb megrendelő, az újonnan vásárolt gépeihez igénybe veszi és kéri a várhatóan 2017-től színre lépő 737 MAX esetében már az alapfelszereltség részét képező Boeing SkyInterior (BSI) csomagot, de azért vannak jópáran olyan légitársaságok is, amelyeknek már üzemben vannak gépeik és, vagy nem kérték egykori a BSI-t, vagy eleve akkor vették át gépeiket, amikor még nem is volt BSI – ez utóbbi a 2010 előtti ügyfeleket érinti, mivel az első BSI-vel ellátott 737NG-t ez év októberében adta át a Boeing, történetesen a flydubai légitársaság számára. A BSI csomag egyébként nemrég, februárban ünnepelte az ezredik átadást.

A gyáriak azonban most azokra is gondoltak, akiknek még nincs ilyenjük, de szeretnék felújítani, frissíteni gépeik fedélzetét, és az idei hamburgi Aircraft Interior Expón a közönség elé is tárták új csomagjukat, amellyel a 737NG-k belsejét lehet korszerűbb köntösbe bújtatni.

A Next Generation 737-es szériához felkínált frissített kabinbelső-csomag. (Fotó: Boeing Company)


Noha a Boeing utólagos BSI kialakítást is vállal, a most felkínált opció azoknak szól, akik esetleg nem kívánják a teljes kabint szétkapni, hanem részleges, de egyértelműen frissítő újítást szeretnének. A Hamburgban bemutatott csomag is tartalmaz ugyanis LED világítást, átrajzolt boltozatot, a BSI-ből ismerős, a tágasság érzetét kelteni hivatott oldalpaneleket, új szellőzőket és ügyes, a formatervüknél fogva hatékonyabb poggyásztartókat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!