Újabb célállomással bővítené ázsiai desztinációinak számát az Emirates. Ennek alapján az afgán főváros, Kabul lehet a legújabb város, melyet a prémium kategóriás fuvarozó repülőgépeivel közvetlenül el lehet majd érni Dubaiból. – írja cikkében a Ch Aviation hírportál.

A dubai légitársaság már tárgyalásokba is kezdett az afgán külügyminisztériummal és jelezte részükre a járatnyitási szándékát. Amennyiben a járat a tervek szerint a következő 4 hónapban elindul, úgy az Emirates egy rendkívül telített piacra fog belépni, igaz egy felsőbb kategóriát képviselve. A Dubai – Kabul járatot jelenleg a flydubai, afgán részről pedig a Kam-Air, az Ariana Afghan Airlines, és a Safi Airways is repüli.

Eddig sem a járatok sűrűsége, sem pedig az azokat teljesítő géptípus nem ismert. A flotta legkisebb tagja az Airbus A330-as, mely a kabin elrendezésétől függően 237, illetve 278 utast vehet a fedélzetére. Így biztos, hogy a Öböl-menti légitársaság nagy konkurenciát fog jelenteni a többi fuvarozó számára.

Az Emirates jelenleg több mint 80 darab Boeing 777-300-as repülőgéppel rendelkezik, ezáltal a legnagyobb üzemeltetője a típusnak a világon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!