Újabb útvonalat nyitott az amerikai kontinensre a Turkish Airlines. Buenos Aires, São Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington D.C. és Boston után Montréal is felkerült a társaság gyors ütemben növekvő célpontjainak listájára.

A június 4-i járatnyitással immáron heti háromszor, keddenként, péntekenként és vasárnaponként lehet igénybe venni a Turkish Airlines Isztambul-Atatürk nemzetközi repülőtér és Montréal-Trudeau nemzetközi repülőtér közötti menetrendszerű járatait.

Toronto után Montréal Kanada második legnagyobb városa, ahová a török légitársaság a flotta legnagyobb két-hajtóműves Airbus típusával, az A330-300-as közlekedik.

A Turkish Airlinesnál jelenleg összesen 16 darab A330-300-as teljesít szolgálatot, amelyek között több vadonatúj gép is van, a legutóbbit például május 27-én vették át, de előtte áprilisban, márciusban és januárban is került egy-egy új A330-300-as a nemzeti flottába. A típus fedélzete két-osztályos elrendezéssel működik, 28 személynek az üzleti és 261-nek a turista osztályon helyet kínálva.

Lévén, hogy az Air Canada és a Turkish Airlines egyazon légiszövetségben, a Star Allianceban működik a Turkish nemcsak a közvetlen viszonylatban, hanem az átszálló, Kanadában tovább utazni szándékozó utasainak is előnyös csatlakozásokat tud kínálni, illetőleg az Air Canada utasai számára is kedvező lehet az Isztambul felé kínált utazási lehetőség. Mindezt hatékony mód igyekszik elősegíteni az a kódmegosztó egyezmény is, amelyet a két légitársaság előzetesen egymással kötött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Turkish Airlines az idei nyári menetrend életbe lépésétől már napi három járattal közlekedik Isztambul és Budapest között, amely még kedvezőbbé tette az észak-amerikai vonalak elérését, erőteljes és egyben minőségi konkurenciát állítva a többi, hosszú távú járatokat kereső utasokért versengő légitársaságok körében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!