2012.12.22-én 08:00-tól 20:00-ig a vACCHUN (virtual Area Control Center Hungary) és a PremiAir szimulátorközpont nagyszabású rendezvényt tart a Duna Pláza 2. emeletén. A valósághű szimulátor csatlakozik a VATSIM virtuális légtérébe, a vACCHUN csapata pedig a szimulátor közelében lévő teremben alakítja ki Magyarország szimulátoros légterének légiforgalmi irányítóközpontját

A vACCHUN 2001 óta minden évben szűk körben szervezi meg decemberben a
“Xmas Fly-in” rendezvényét, azonban idén a PremiAir B737 szimulátor csapatával együttműködésben sokkal nagyobb nyilvánosságra adódik lehetőségük, így a helyszínre látogató érdeklődők egyidejűleg ismerkedhetnek meg a légiforgalmi irányítás és kereskedelmi pilóták szakmájának egyik leginkább érdeklődésre számot tartó szeletével.

Néhány részlet az eseményről

Teljes irányítói lefedettség a következő reptereken: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (LHBP), Debrecen Nemzetközi Repülőtér (LHDC) és végül de nem utolsó sorban Hévíz-Balaton Nemzetközi Repülőtér (LHSM) és – természetesen – a feljebb lévő szektorokban is – legalább 12 órán keresztül lesz online és folyik majd az irányítás. Ez 7-10 online irányítót jelent egy időben!

A magyar irányítói lefedettségen túl, a szervezők megkérték az összes szomszédos VACC-ot, hogy biztosítsanak irányítást a rendezvény estéjén. A délután folyamán a pilóták számíthatnak a Eurocontrol East valamint Maastricht Radar szolgálatára is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rendezvényen előadást tart Dr. Háy György – egykori MALÉV kapitány, légügyi baleseti helyszínelő, számos repülés-szakmai könyv szerzője – “Mire jó és mire nem a szimulátor – pilótaszemmel” munkacímmel.

Szintén előadás hangzik el Petrovszki Gábor – a MALÉV Virtual Airlines közösség vezetőjeként – “A repülés szimuláció, mint hobbi hatásai a személyiségre és képességekre” munkacímmel.

A helyszínen jelen lesznek a ma is Boeing és Airbus repülőkön aktívan teljesítő pilóták, légiutaskísérők, a HungaroControlnál aktív szakszolgálati engedéllyel rendelkező légiforgalmi irányítók, akik az érdeklődők kérdéseire a legpontosabb válaszokat tudják megadni.

A rendezvény során a VATSIM magyarországi repülőterein le- és felszálló repülőgépek után (ún. gépmozgásonként) 50 eurocent kerül jóváírásra. Az utolsó járatot követően a végösszeg a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számláján fog landolni.

Ha érdekel a repülés, a légiforgalmi irányítás, ne habozz, gyere el, nézz körül, próbáld ki magadat! | © AIRportal.hu

Ha érdekel a repülés, a légiforgalmi irányítás, ne habozz, gyere el, nézz körül, próbáld ki magadat!


További részletek: http://www.vacchun.hu/xmas2012/

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!