Bár a Karácsony leginkább a szeretteinkkel való együttlétről és az otthon melegében töltött időről szól, a légiközlekedés erre az időre sem állhat le, hiszen sokan éppen légi úton keresztül juthatnak el otthonukba, hogy az ünnepeket családi körben tölthessék. Rácz Adriennt, a Wizz Air légiutaskísérő nagykövetét kérdeztük egy rövid interjú erejéig, még a Karácsony előtt az ünnepek alatti szolgálatról és annak különlegességéről.

Mielőtt elkezdenénk, köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, hiszen most is egy eseménydús napon vagy túl, egyenesen a Varsó-Budapest járatról érkeztél. Tapasztalható-e már a Karácsony közeledte a fedélzeten, és ha igen, akkor miben különbözik ilyenkor egy-egy járat?

Az utasokon érezhető, hogy ez az időszak más, mint az év többi része, sokkal izgatottabbak, hiszen végre otthon lehetnek szeretteik körében.

Gondolom nem ez az első karácsonyi szolgálatod. Mióta repülsz a légitársaság kötelékében?

2012 májusában kezdődött a pályafutásom így valóban, már a tavalyi év során megtapasztalhattam a karácsonyi munka örömeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hamár a munka örömeit említetted, mi vonzott a légiutaskísérők világába?

Tulajdonképpen egy fiatalkori álmom vált valóra, hiszen mindig is érdekelt a stewardessek világa, nagyon szép szakmának tartottam már korábban is.

Rácz Adrienn, Wizz nagykövet a hamarosan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján megnyíló Wizz Air jegyeladási pult előtt. (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)


Az eddigi karácsonyi műszak során történt-e veletek bármilyen izgalmas, említésre méltó esemény?

Tavaly Karácsony táján a római járaton teljesítettünk szolgálatot. Épp a beszállítást végeztük, amikor a hátsó ajtón egy mikulás ruhába öltözött férfi szállt fel és foglalt helyet. Mindenki mosolyogva, de értetlenül nézett rá. A repülés alatt semmivel nem hívta fel magára a figyelmet, ám az állóhelyre gurulás után, mikor az utasok már csatolták ki magukat, a férfi felpattant és előrefurakodott, majd megállt egy nő mellett, levette a mikulássapkát és az állszakállat és a nő a karjaiba vetette magát. Mint kiderült a pár hazautazott Rómába a családjukhoz, ám eredetileg a férfi munkából kifolyólag nem tudott volna hazamenni, ám mikor mégis kimenőt kapott, gondolta, hogy meglepi a barátnőjét. Gondolom, hogy a hölgynek ez volt a legszebb karácsonyi ajándék…

Ti mivel készültök az ünnepek alatti járatokon?

Ahogyan az utasok is tapasztalják, az egyenruhák igencsak szabályszerűek, ám Karácsony alatt mikulássapkát és hajdíszeket is felveszünk, valamint szaloncukorral és egyéb meglepetésekkel készülünk az utazóközönségnek. Ezen felül a kollégákkal is meglepjük egymást, hogy mindenkiből előhozzuk a hangulatot.

Az interjú 2013. december 23-án készült.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!