Teljes körű műszaki-karbantartási szerződést kötött az Avianca az ATR repülőgépgyárral, hogy az, az újonnan felállított 72-600-as flottáját tíz éven át szerviz ellátásban részesítse. A kolumbiai légitársaság összesen 15 darab új generációs ATR-t rendelt magának.

A GMA (Global Maintenance Agreement) szerződés szerint az Aviancának tíz éven át nem lesz gondja ATR 72-600 flottájának műszaki, illetőleg szerviz-kiszolgálására. Az ATR gyár a megbízás alapján minden a karbantartással összefüggő hátteret biztosít, beleértve az alkatrészellátást is.

A kolumbiai légitársaság 2012-ben döntött úgy, hogy regionális utasszállító flottáját az ATR új generációs, 600-as modelljével korszerűsíti. Az akkor kötött üzlet szerint az Avianca 15 ATR 72-600-asra fix, míg további 15 gépre opciós foglalást tett.

A legelső ATR 72-600-as tavaly nyáron került a légitársasághoz, amikor a párizsi légi szalon második napján átvették. A Fokker 50-esek, valamint a kisebb és korábbi szériás ATR 42-esek helyébe érkező típust 68 üléses kivitelben üzemelteti az Avianca, jelenleg négy géppel a flottában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!