Júliusra, vagyis a nyári nagy utazási szezonra az összes repülőtéri parkolóautomatát bankkártya leolvasó készülékkel látta el a Budapest Airport, így az ügyfélszolgálati irodák mellett már az összes fizető ponton lehetőség van a kártyás fizetésre a repülőtéren.

Kapcsolódó cikk Online parkolás Ferihegyen

A budapesti repülőtér parkolóiban található valamennyi fizetőautomatánál lehetővé vált a bankkártyás fizetés. A kártyás terminálok az elmúlt napokban jelentek meg a repülőtéren található valamennyi parkolóban, mind a 15 automata készpénz elfogadó nyílásai mellett, a fejlesztés pedig azonnal elérhetővé vált az autósok számára. A kártyás fizetési lehetőség megmaradt az ügyfélszolgálati irodákban is. A bankkártya terminállal ellátott fizetőautomata Magyarországon még viszonylag ritka, a Budapest Airportnak viszont, nemzetközi repülőtér lévén a nemzetközi trendekkel kell tartani a lépést.

A Budapest Airport a jelenleg elérhető legjobb technológiák közül választott, ennek értelmében a legelterjedtebb bankkártya és hitelkártya típusok (MasterCard, VISA és hamarosan American Express) mellett lehetőség van érintésmentes (PayPass, PayWave) fizetésre is. A kártyát is elfogadó parkoló automaták bevezetése újabb fontos mérföldkő abban a nagyszabású fejlesztési tervben, amelyben a Budapest Airport tavaly augusztus óta több lépésben teljesen megújította a parkolási rendszerét. Az új rendszernek köszönhetően átláthatóbb és kényelmesebb lett a szolgáltatás, miközben a közlekedés biztonságosabbá vált.

„Nagyon örülünk, hogy végre elindíthattuk ezt az utasaink által már nagyon várt szolgáltatást a parkolóinkban.” – jelentette ki Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „Alig egy éve kezdtük el a repülőtéri parkolás teljes megújítását, aminek köszönhetően ma már nemzetközi színvonalú szolgáltatást nyújtunk az autósok számára.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!